46

Нинова: Правителството падна заради икономически интереси ВИДЕО

За пръв път сме на първо място по ръст на индустриалното производство в ЕС, защото спряхме кражбите, заяви министърът на икономиката и индустрията в оставка

 

"Трябва да има политическа стабилност и икономическа предвидимост, а това означава да положим усилия да съставим редовно правителство и работещ парламент". Това заяви на брифинг лидерът на БСП и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова. 

"Общият ръст на износа е 18 процента, за Европейския съюз 20 процента, а за трети страни 17%, увеличение на износа. При вноса имаме увеличение общо 19%, за Европейския съюз 5% и от трети страни 40%", даде отчет Нинова. 

Нинова заяви, че е регистриран и исторически ръст на износа за последните 11 години от 38,8%. Според повечето експерти това се дължи преди всичко на рекордния износ на оръжия за Украйна, срещу който лидерът на БСП се бори, пише БГНЕС.

"Тези резултати показва, че правителството не падна от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси. Тези добри показатели обаче не трябва да ни успокояват. Те са прекрасна новина за България, за първи път сме на първо място в Европейския съюз и то индустрия и икономика. Но не бива да ни успокояват, защото инфлацията е висока, цените са високи, доходите са ниски. За да продължи тази тенденция, за да се справим докрай с тези проблеми", заяви Нинова. 

"Онези, които почувстваха първите две причини, които ви казах - спиране на кражбите, ограничаване на течовете, отстраняване от фирмите на онези, които бяха обрасли с интереси на входа и изхода, те се почувстваха засегнати и заплашени и решиха, че този процес трябва да спре, но стана обратното, това, че ние спряхме техните интереси, доведе до този резултат. Нещата са обвързани. Когато се бориш с кражби, с задкулисие, с източване на фирми, се получава добрият резултат", отговори Нинова на въпрос в кои сфери са тези "лоши икономически интереси". 

По отношение на информацията на агенция "Ройтерс", че България ще внася руски втечнен газ от Грузия, Нинова заяви, че няма информация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Гроздан

Гроздан

14.07.2022 | 13:06

Бебетата гладни. Искат пари. Много пари.

Отговори
2 0
Баш чалгар

Баш чалгар

14.07.2022 | 13:01

Няма пари в държавата. Македонияяяявввяяяввввяявв.

Отговори
1 1
777

777

14.07.2022 | 12:53

нинова е най-големият измекяр в политиката, сдс -ар шеф на социалистите, пълен смях в Булгаристан

Отговори
5 0
сем

сем

14.07.2022 | 12:52

Интересите,и ползите бяха само за теб!Парите влязоха в твоите джобове,-,,другарко''!!!!Единственото,с което може да се похвалиш-е стабилност на мизерията!!!!Единствено пак-за теб и слагачите покрай теб,които си изядоха хляба,които не се възмущаваха от действията ти,за които беше по-важно да се натискате до абсолютно несъвместимата за тази партия-коалиция,но само и само да има лапачка!!!!Никой няма да прости на теб,и тия около теб,задето клекнахте пред тия продажници,и тотално затънахте съюзявайки се с тях! И никой няма да ви прости,че влязохте в коалиция с американските агенти,и прекъснахте дипломатическите отношения с Русия!!! С това-,,другарко'' ни подписа присъда за нечувано пропадане и бедност,и тия хвалби -тук ,и така безцеремонно изказани от теб-си ги заври-знаеш къде!!!!!!!!

Отговори
4 0
Анализатор

Анализатор

14.07.2022 | 12:31

Тази за всичко,което не и утърва,няма информация!И пак за всичко лъже!

Отговори
2 1
Истината

Истината

14.07.2022 | 12:17

Коалиция ГАЗПРОМ свали Правителството!

Отговори
2 4

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?