2374

Нинова: Политиката изисква мъжество. БСП внася таван на цените, на парното, на тока и газа

"Политиката изисква мъжество. И днес не партиите, а ние институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите, можем ли да осигурим хоризонт за развитие, а на народа сигурност и добруване, това е институционален въпрос, а не толкова тясно партиен. Можем, ако всяка власт поеме отговорност. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Таван на цените, на парното, тока и газа, внася БСП в новия парламента. Това обяви при откриването на 48-ото Корнелия Нинова.

Нужно е увеличение на доходите, подкрепа за енергийно бедните, социално бедните, младите работещи семейства.

Изправени пред каскада от кризи, ние трябва да решим четири въпроса - благостъстоянието на българския народ, финансова стабилност и развитие на икономиката, безкомпромисна борба с корупцията и гарантиране на мир за народа и защита на неговото достойнство, допълни лидерът на левицата.

Днес не партиите, а институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите и да осигурим на България изход от кризите, на народа сигурност и добруване. Това е в най-вече институционален, а не толкова политически въпрос. Можем, ако сме във взаимодействие, а не във война помежду си, добави Корнелия Нинова.

"Ние, в БСП, се водим от един принцип - справедливост - в борбата за правова държава, в борбата за достоен живот", завърши лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?