49

Нинова: Подавайте жалби, да блокираме мобилните оператори в съда!

Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените на мобилните услуги. Макар и само на първа инстанция, решението е показателно. Докато бях министър на икономиката и индустрията, издадохме заповед, с която блокирахме поисканото тогава увеличение за две години. Съдът потвърди на две инстанции нашата заповед. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ министър председателят Денков и министър Богданов  отказват правителството да предприеме мерки. На мое парламентарно питане премиерът защити  мобилните оператори като каза, че това били нормални търговски отношения. Не, не са нормални. Това не е свободно договаряне а заробване на клиента. Не само ние, но и съдът потвърди, че става дума за неравноправни клаузи в договора. 

Има и европейска директива, която казва, че всеки потребител може да се откаже от услугата без да плаща неустойки. А в България, ако се откажат, трябва да плащат неустойка. Това е абсурд. И още нещо: цената се вдига автоматично с ръста на инфлацията, а заплати, пенсии, обезщетения никога не се увеличават автоматично. Не може да се разчита на сглобката да ни защити от произвола на монополисти и корпорации. 

И понеже искаме да живеем в правова европейска  държава, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте масово жалби в районните съдилища в цялата страна. Да изправим срещу ограбването и лобисткото правителство силата на правото и закона. Те са на наша страна, категорична бе Нинова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
За това си права,Нинова!Кога най-после българският гражданин ще се нау

За това си права,Нинова!Кога най-после българският гражданин ще се нау

05.02.2024 | 09:41

Научи да отстоява интересите си-в случая финансови,срещу националното заробване от монополите?!Европейско мислене и самочувствие му липсват на българина.Овчедушието и примирението са в мега степен.Трябва да се събудят и проумеят,че само с отстояване и противовес на некоректни търговски практики може да се случат радикални промени в пробитото ни като швейцарско сирене,правосъдие и спазване на основни императивни норми в Търговския закон и не само.Това е само шапката на айсберга.За социални права и социална политика на държавата да не подхващаме,че е дълга и спорна темата.Иначе-драпат за бързо въвеждане на еврото!!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?