1553

Нинова не вярва в честността на изборите

Очакваме проблеми с честността на изборите - като покриване на купения вот, корпоративно гласуване и липса на своевременни мерки относно подаваните сигнали за злоупотреби. Това каза в предаването "120 минути" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Ние категорично се разграничаваме от сглобката, от тези девет месеца управление, от това, което правят сега, от взаимната обвинения и играта на опозиция. В същото време тези хора се канят да се съберат отново след изборите. Това е липса на всякакъв морал, последователност и принципи в политиката", обясни тя. 

Корнелия Нинова е категорична, че БСП се разграничава от всичко и е алтернатива на водените досега политики. Тя коментира и случващото се в МВР така: "Системата е прогнила отвътре и ние нямаме доверие, че така могат да бъдат проведени честни избори".

"Никога не съм чувала за Николай Николов-Паскал. Не съм в тези ресори. Може би Министерство на финансите, МВР, НАП и агенция "Митници" имат информация. Аз бях в Министерство на икономиката, а следовател пък съм била в ранните си младежки години", коментира тя случващото се в Агенция "Митници".

Според нея всичко това е "един епизод от един процес - процес на овладяване на държавата и паралелна власт". За нея има две власти - официална и паралелка, която краде пари, за да си плаща на съдии, прокурори и политици на високи позиции.

Тя припомни един запис, свързан с лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който нарежда на Агенция "Митници" да изтегли проверяващите си от една бирена фабрика. "Тогава мисля, че ставаше въпрос за неплащането на акциз и ДДС", поясни тя. 

Лидерът на БСП коментира ролята на службите и прокуратурата в целия този процес. Нинова смята, че всичко се вади предизборно. Важното според нея е обаче всички тези обвинения да бъдат довършени, да влязат в съда и да има конкретни присъди.

Корнелия Нинова коментира поведението на "Продължаваме промяната". "Те се прегърнаха с модела срещу който се бориха преди изборите, легитимираха го, реставрираха го, върнаха Бойко Борисов във властта. Това е техният огромен грях към българското общество. Имаше друг вариант - да се направи надпартийно, програмно, експертно и срочно правителство", категорична беше тя.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?