71

Нинова: Направих всичко по силите си, сега отговорността е на президента ВИДЕО

"Направих всичко по силите си. Оттук нататък отговорността е на президента". Това написа лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова във Фейсбук.

По-рано през деня стана ясно, че БСП ще върне неизпълнен третия и последен мандат на президента. Причина за обрата в решението на левицата бе фактът, че депутатите отхвърлиха от дневния си ред проекторешението, внесено от "БСП за България", за приемане на законодателна програма на парламента за периода юли-декември 2022 г.

"Днес след като обявихме, че утре връщаме мандата неизпълнен, ми се обадиха разтревожени десетки асоциации на средни и малки предприятия, работодателски организации, домоуправители, граждани", споделя Нинова. И уточнява: "Твърдението на всички е, че хаосът с цените на енергоносителите, който се задава и липсата на решения на КЕВР, ще бъдат фатални за икономиката и семействата. Настояват за спешни решения на правителството в оставка и на Народното събрание. Искам да им кажа: направих всичко по силите си, за да помогна. Предложих открити и честни преговори за правителство, което да даде сигурност и спокойствие. Атакуваха ме, че имитирам, за да остана министър". 

Тя припомня, че е предложила парламентът да продължи работа до 15.08 и БСП да задържи мандата дотогава. "Нападнаха ме, че нарушавам Конституцията, и че го правя от жажда за власт за още две седмици. Предупредих какво ни чака без председател на КЕВР. Обявиха ме за некомпетентна и алчна за власт", пише Нинова. 

"Внесох програма и закони, които щяха да решат много от проблемите. Днес даже и не ги допуснаха в дневния ред на парламента", споделя още лидерът на левицата.

И заключва: "Направих всичко по силите си. Проявих търпение, търсих мостове, предлагах решения. Сега се разбира, че съм била права, но е късно. Утре връщаме мандата. Яростта, омразата и желанието за бързо идване на власт на стария модел на управление от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане”, уби всяка възможност за държавническо и разумно решение за излизане от кризата. Оттук нататък отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората и грам мисъл за следващите месеци".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Анализатор

Анализатор

28.07.2022 | 00:54

С всеки изминал ден става все по-жалка.

Отговори
0 0
Дии

Дии

27.07.2022 | 20:05

Като една истинска комунистка, другарката Корнелия направи всичко възможно да задържи властта. Те таз власт с кръв са я вземали и само с кръв трябва да я дават. Така е по комунистически. Даже другарите Христо Иванов и генерал Атанасов може да го потвърдят. Толкова е сладка тая власт.

Отговори
4 0
Жал ми е за Корни

Жал ми е за Корни

27.07.2022 | 19:56

Надяваше се на търговията с оръжие,но......ах,тези руснаци. Те са виновни ,че сега ще стане бедна европейска гражданка.

Отговори
2 0
Другарке

Другарке

27.07.2022 | 18:50

от толкова напъни,гледай да не се изпуснеш....или секнеш...Щот ние всички сме тъпа- ци и въобще не разбираме нищо...

Отговори
7 0
Чочи

Чочи

27.07.2022 | 17:52

Хахах незнам какво си направила, но току що гледах и слушах видеото от лайфа в фейсбук и съм отвратен от пазарлъците, който си правите БСП, ПП, ДБ, отвратително и излизате и най-лицемерно обеднявате, че не вярно!!!

Отговори
7 0
Драга ни Курнело,

Драга ни Курнело,

27.07.2022 | 17:25

И доблест за сепуко нямаш. А отговорността, ще си я понесете всите от коалиция"Орел, рак, щука и крокодил" на 02.10.22.

Отговори
13 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?