49

Нинова: Лъжеш, Борисов! България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия

Първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи

Лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова коментира изказване на Борисов от Шипка, че България изнася тайно оръжие за Украйна. Ето пълния му текст:

 

Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално?

Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези "неофициалните" потоци ги разбираш по-добре. Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна. Нали си голям международник.

Иди кажи на правителствата на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 държави, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: докато аз управлявах ви продавахме, но сега няма, защото не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази индустрия.

И къде видя товарителници за Украйна? За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то сертификат за краен потребител. Покажи поне един за Украйна. Не можеш, защото няма такъв. И как пък поне за най-светлите християнски празници, първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, бедност, данъци, акцизи. Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Иво

Иво

25.04.2022 | 19:08

„Ню Йорк Таймс“ разкри: България продава оръжия на САЩ за Украйна". Това е само заглавие.

Отговори
3 0
международник

международник

25.04.2022 | 16:03

Много добре знае тази хитра лисица за оръжието, но не и се изпуска кокала

Отговори
7 3
Бебе

Бебе

25.04.2022 | 16:30

Себе си ли определя Нинова с тези обвинения?Тя надмина по лъжи и началника си Петков. Какво стана с големите обещания и закани за проверки и нормализиране на цените?Само се показва на пресконференции за да я видим колко е загрижена.

Отговори
7 2
Филибелия

Филибелия

25.04.2022 | 15:24

А ма овца тъ,па, искаше ли се товарителница и сертификати когато се изнасяха оръжия за Кадафито? В тъмна доба кораба "Георги Димитров" спираше близо до Либийския бряг,изгасваха светлините и се разтоварваше на катери оръжието.Това превехте вие-Комунягите.

Отговори
7 3
хахаха

хахаха

25.04.2022 | 14:25

Бочо пак ли го хванаха гол по шкафче и кюлчета? Демек: а бе, ние "изнасяме" нелегално, дай да е легално, че да ни похвалят от САЩ! Пхахаха, аман от кукли на конци, на следващите избори пак няма нужда да ходите да гласувате, пак ще ви ги назначат от американското посолство!

Отговори
7 6
Кочо

Кочо

25.04.2022 | 14:49

Пак неподготвени тролове пишат небивалици тука - аман от про100 кирчо, про100 кокорчовци.

Отговори
8 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?