4232

Николина Ангелкова проговори след появата ѝ на снимките с Живко Коцев

Николина Ангелкова присъства на една от снимките, в които главният секретар на МВР позира с подарък - скъп часовник

"Познавам Живко Коцев от по-малко от година, но никога не съм се интересувала и не знам подробности за работата му." Това заявява бившият депутат и бивш министър на туризма Николина Ангелкова, която фигурира на част от снимките, разпространени около разследването за скандала в Агенция "Митници".

"Съжалявам, че името ми се замесва в тази история с политически и МВР привкус. Подчертавам, че нямам информация за дейността на хора, свързвани с г-н Коцев", добавя още Ангелкова.

И подчертава, че работата ѝ е предимно в чужбина.

"В България не реализирам никакви професионални дейности, свързани с администрация и институции, за да не създавам фон и спекулации поради биографията ми в изпълнителната власт и политиката. Нямам какво да крия, но отказвам да влизам в политическа интрига и името ми да бъде използвано от политически опоненти в какъвто и да е тълкувателен контекст. Ще съдействам на компетентните органи с истината, ако бъда потърсена", завършва бившата министърка.

Николина Ангелкова присъства на една от снимките, в които главният секретар на МВР Живко Коцев позира с подарък - скъп часовник.

"Има снимки от летище София. Те са на Димитров, Коцев и на друга обществена личност. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев слага на ръката си", каза преди ден съдия Тони Гетов, който остави в ареста за постоянно шефката на агенция "Митници" Петя Банкова и Стефан Димитров, който заедно с баща си Марин Димитров са обвиняеми за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи.

След като вчера съдът остави в ареста шефката на Aгенция "Mитници" Петя Банкова и Стефан Димитров - син на бившия директор на Агенцията по рибарство и аквакултури, в публичното пространство изтекоха снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия Стефан Димитров в обща компания. Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов.

Кадрите показват настоящия главен секретар на МВР Живко Коцев, който е в обща компания с обвинените за контрабанда баща и син Стефан и Марин Димитрови. На една от фотографиите присъства и бившия МВР шеф Бойко Рашков, който е в компанията на Стефан Димитров, Марин Димитров и Живко Коцев, цитира dariknews.bg.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?