49

Николай Денков: Някой дръпна шалтера и изпрати Габриел при президента с този списък

"Вчера до 13 часа бяхме на преговори. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ-СДС и каза на преговорния екип "време е да станете и да си тръгнете". Аз научих, че има списък с имена на министри от медиите. Нещо повече - преди това и в личен разговор с госпожа Габриел,  по време на преговорите изрично я попитахме: "Нали няма да внесете имена, които не сме съгласували?" Отговорът беше: "Не това няма да стане. Това няма да съм аз." Това каза Мария Габриел.

Не мога да кажа кой и какво стои зад решението й да отиде със списъка, това е въпрос към нея. Това, което знам, е, че преговорите бяха прекъснати в първия ден от този 7-дневен мандат. Всъщност в момента бяхме стигнали почти до края. Ние обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице. И три до четири параграфа, които трябваше да се доуточнят по споразумението. Имаше достатъчно време. През цялото време казвахме: "Нека да довършим този процес". Но някой друг дръпна шалтера и изпрати госпожа Габриел при президента с този списък".

Това заяви премиерът в оставка проф. Николай Денков в интервю пред bTV.

Той е изпратил копия от декларацията си за несъгласие с предложенията до Народното събрание и до президента.

Относно името на спорния министър, за когото са били финалните дискусии, Денков заяви: "Не искам да влизам в тази кухня, защото все още се надявам, че разумът ще надделее. Все още имаме пет дни, ако смятаме, че днешния ден сме го изгубили, да довършим преговорите по някакъв разумен начин".

"В този момент има един-единствен начин да излезем позитивно от тази ситуация. И той е да довършим преговорите по начин, който да бъде приемлив", каза още Денков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Вие Всички

Вие Всички

20.03.2024 | 14:55

Вие Всички Заедно!

Отговори
0 0
Тагарев е прес тъ пник

Тагарев е прес тъ пник

20.03.2024 | 09:49

Тагарев е прес тъ пник

Отговори
5 3
Шалтера

Шалтера

20.03.2024 | 08:50

Дадох на късо.Ще управляват помаче,СИК и ДС

Отговори
6 2
Да ти го кажа, ако още не знаеш кой!

Да ти го кажа, ако още не знаеш кой!

20.03.2024 | 08:33

Кремъл, Денков, Кремъл!

Отговори
7 5

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?