46

Нейнски: Румен Радев и Нинова са знаели за докладите на ДАНС

Президентът Румен Радев и министърът на икономиката Корнелия Нинова са били запознати с докладите на службите, въз основа на които е взето решението за изгонване на 70 дипломати и служители на руската мисия у нас. Решението се взима от изпълнителната власт. Това стана ясно от думите на бившия външен министър Надежда Нейнски пред Нова телевизия.

„Това, което разбираме, е, че имало 3 доклада на ДАНС. А председателят на ДАНС се назначава от президента. Имало е заседание на Съвета по сигурността към министър-председателя, на което шефовете на службите са представили доклади. На това заседание са присъствали вътрешният, външният и министърът на отбраната, представител на Президентството и представител на министерството на икономиката. Тоест г-жа Нинова е била запозната. Да се говори, че не са запознати със ситуацията, е меко казано несъстоятелно. След като има доклади и тези доклади са изслушани, всички са запознати с аргументите на докладите”, коментира Нейнски.

„Премиерът казва, че по този казус е работено от март. Несериозно е да се смята, че службите са подхвърлили лист хартия. Това подценява много един от ключовите инструменти за запазване на националната сигурност. Идеята на службите е да предоставят обективна информация. Те не са политическа партия, която има интерес от следващите избори”, коментира още Нейнски.

„Президентът също е бил информиран. Министър-председателят и конкретните министри, които имат отношение към сигурността. Тяхно е решението. Решението дали да взета мерки и какви да са те е на изпълнителната власт”, каза още бившият външен министър.

Тя припомни, че през 2001 година е имало доклад на контраразузнаването, след който са изгонени трима руски дипломати. Тогава е имало съмнение, че те правят опити да създадат националистическа партия у нас.

„Знаели са всички, но решението се взима от изпълнителната власт. Министър-председателят е решил да реагира през външния си министър”, обясни Нейнски.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Жужи

Жужи

30.06.2022 | 15:14

Не се обаждай! Никой не те пита! Хората много добре разбират кой, кога, как и защо!!!

Отговори
0 0
Отврат

Отврат

30.06.2022 | 09:49

Преводачката /с разкрачката/ много взе да разбира от всичко. Но така е с всички неграмотни - колкото по-малко знаят, толкова всичко могат и разбират.... Тъпа работа....

Отговори
2 0
МАЙ МУНА ТА ЧИ ФУТ

МАЙ МУНА ТА ЧИ ФУТ

30.06.2022 | 09:16

Е ЖИВОТ НО, БЕЗ СТОПАНСКО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. ЗНАЧИ, В ГРОБА!

Отговори
0 1
МАЙ МУНО

МАЙ МУНО

30.06.2022 | 09:06

ГРОБ ТЕ ЧАКА! :)

Отговори
1 2
МАЙ МУНО

МАЙ МУНО

30.06.2022 | 09:04

ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ ЗА НАПУКАНИТЕ БОЙЛЕРИ В КОЗЛОХУЙ? ЩО ИЗБЕГА В ТУРЦИЯ БЕ, МАЙ МУНО :)

Отговори
2 1
Боя години ни бе кадъна -посланик в Турция

Боя години ни бе кадъна -посланик в Турция

30.06.2022 | 08:56

Надеждице,ти кажи нещо за турските шпиони.С руснаците е претоплена манджа хиляди пъти.Или ще се извъртиш ,като дърта мастия,и ще речеш :Ми няма доклад на службите.Ха-ха-ха

Отговори
5 2
Батко

Батко

30.06.2022 | 09:01

С турците сме съюзници бе, каунь

Отговори
1 4
Братко към Батко

Братко към Батко

30.06.2022 | 09:12

И кво като сме съюзници бе карпуз ,неук.От Марс ли падаш да не знаеш,че съюзниците също се шпионират помежду си.Малко ли скандали гърмяха.Мога да ти изреждам до другата сутрин.Ще се спра на няколко,по-новите. САЩ-ИЗРАЕЛ.САЩ-ГЕРМАНИЯ. САЩ -ПАКИСТАН и т. н и т.н

Отговори
3 1
Драган

Драган

30.06.2022 | 09:43

Във нашата история Русия винаги е била враг на България .Небългарите комунисти си имат тяхна руска история и си четат само нея.

Отговори
0 1
до Драган

до Драган

30.06.2022 | 13:48

При "връгът" Русия бяхме 9 млн. бо_клук нещастен! Враг ти е за да намажеш дебело филийката продажник, ама за 32 годин св_ирки на американците - нищо и още се надяват да и пуснат нещо!

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?