2374

Не даваме на Украйна самолети и С-300

Това, което даваме на Украйна, е в приоритетите й, но не са самолети и С-300, обясни военният министър Димитър Стоянов каза за Нова тв.

Решението за помощта обаче трябва да бъде ратифицирано от парламента, което може би ще стане днес, да има указ на президента и чак тогава да изпратим помощта, обясни той. Вчера решението бе обсъдено от депутатите от комисията по отбрана.

 
Ние продължаваме да охраняваме небето си с МиГ-29, така че защитата ни е гарантирана. Първите наши F-16 ще бъдат произведени през 2024 г., но ще ни бъдат предоставени следващата година. Дори и да бъдат произведени по-рано, ние няма да имаме готовност с инфраструктурата, каза военният министър.

Ако въобще е стреляно по мигранти, то категорично не е от българска територия, категоричен е Стоянов, гледайки клип. Това, което чувам, не е изстрел от автомат "Калашников", уточни той.

Доводите на Нидерландия и Австрия за неприемането ни в Шенген не съответстват на показателите. Не може постоянно да се сменят критериите. Странно е да се говори, че в България няма върховенство на закона, когато Нидерландия е най-големият инвеститор у нас, твърди той.

Той отхвърли тезата, че Нидерландия е параван на ЕС за неприемането ни в Шенген.

Къде е солидарността на Европа - с 20 човека от Фронтекс ли, попита министърът. Имаме дипломатически напредък с Австрия, но Нидерландия остава твърда. Тя се опитва да реши вътрешнополитическите си проблеми на наш гръб, смята Стоянов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Гордостта на България

Гордостта на България

10.12.2022 | 19:21

Депутатите от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна: https://pastebin.com/7hjLpWsu

Отговори
0 0
хохохо

хохохо

09.12.2022 | 20:34

благодарение на ей тия същите шорошояди, дето искат нещо да им дадат, няма, какво да им дадем!

Отговори
1 0
Никакво оръжие

Никакво оръжие

09.12.2022 | 11:18

Един голям К.У.Р

Отговори
5 1
Какво оръжие ще давам е и на тези фа.шисти

Какво оръжие ще давам е и на тези фа.шисти

09.12.2022 | 10:32

Фашистския запад плюе на България изхвърлиха ни от пространството Шенген. Те се подиграват с нас а ние ще им даряваме оръжие абе вие добре ли сте. Милиарди долари и евро за война срещу православните християни, а сега и оръжие за тях мръс.ници.

Отговори
4 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?