4232

Назначиха шестима нови областни управители, ето имената им...

Новият областен управител на София-град е Стефан Арсов

Назначени са шестима нови областни управители в Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област, съобщиха от пресцентъра на служебното правителство.

Новият областен управител на София-град е Стефан Арсов. Той има магистърска степен по „Право“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Дългогодишен юрист с опит, както в частния сектор, така и в общинската администрация на Столичната община. До момента той заемаше поста заместник областен управител на областта.

В област Сливен на поста е назначен Чавдар Божурски. Той е магистър по право в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2017 г. до 2021 г. е заемал същата ръководна длъжност. От август миналата година до момента е бил заместник областен управител на област Сливен. Преди това Божурски е заемал ръководна длъжност в Областна дирекция „Полиция“ – Сливен.

Илиян Великов е новият областен управител на област Силистра. Великов е завършил Висше техническо училище „Ангел Кънчев“ в Русе. Два пъти е заемал длъжността заместник областен управител на област Силистра. Преди това е заемал ръководни длъжности в ОДМВР-Силистра.

За областен управител на Русе е назначен Драгомир Драганов. Той е магистър по икономика. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Бил е кмет на община Две могили от 2007 г. до 2011 г. и зам.-кмет на община Бяла.

Силвия Арнаутска е назначена за областен управител на Софийска област. Тя е завършила магистратура „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Образователен мениджмънт – Управление на образованието“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Арнаутска е дългогодишен преподавател, а през последните близо седем години е експерт по „Образование и здравеопазване“ в община Ихтиман.

Дора Ангелова е назначена за областен управител на област Ловеч. Тя е завършила „Право“ и „Икономика“ в УНСС. Дългогодишен служител е на Областната администрация в Ловеч, като до този момент е заемала длъжността „Главен юрисконсулт“. Има опит и в социалната сфера като „Старши юрисконсулт“ в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в града.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?