4232

Най-възрастният депутат: Незаслужено нямаме самочувствие и се подценяваме като държава

Смятам, че всеки един от нас – лично или политическа партия – е необходимо да анализира и осъзнае собствените си пропуски

 

По традиция, и 50-то Народно събрание сложи старт с думите на най-възрастния от всички депутати. Това е 73-годишният уролог, д-р Силви Кирилов от ПГ "Има такъв народ".

"Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно. В обществото липсва доверие в институциите и политическата система. Има недостиг и липса на справедливост. Няма единство в обществото.

Често противоречията са антагонистични. Логичният въпрос е "Какво трябва да направим?“. Смятам, че всеки един от нас – лично или политическа партия – е необходимо да анализира и осъзнае собствените си пропуски, да загърби личния си и частнополитическия си интерес в името на решаването на най-важните икономически, вътрешно- и външнополитически предизвикателства.

Нужно е да се вслушаме в аргументите на разума и преди всичко да се водим от националните си интереси. Не следва да загърбваме ангажиментите си пред своите европейски партньори, но нека не забравяме, че България е свята и над всичко. Незаслужено нямаме самочувствие и се подценяваме като държава. Затова ни е нужна вяра и оптизимизъм в собствените сили за по-добро бъдеще.

Нека и сами си отговорим на въпроса кои са истинските ни приятели и кои, враговете. Когато в 47-то Народно събрание ми се падна честта отново аз да открия Парламента, заложих на младостта и нейните предимства. Заставам и сега зад тези думи. Не подценявам опита и възрастта на по-възрастното поколение, напротив, нужно е младите да се поучат от тяхната мъдрост и опит.

Пред младите стои и основният проблем с демографската криза и следва да създадем благоприятни условия за решаването му. Още тогава казаг, че прозрачността в действията на политическите сили и спазването на дадените обещания ще върнат доверието в държавността. Народът има съдбовни задачаи за решаване и трябва да оправдаем доверието ми. Аз лично ще го направя. Защото е крайно време да върнем здравия разум в политиката", пише Vesti.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?