1553

На прощаване! Кабинетът даде 3 308 947 лева на община Марица

На прощаване, кабинетът даде близо 3,3 милиона лева за построяване на шосе в община "Марица" чрез министерството, ръководено от Даниел Лорер. То трябва да обслужи нов завод до село Бенковски. Ето пълният текст:

"Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на ЗНИ в община Марица

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Производствена и складова база за двуколесни превозни средства“, с. Бенковски на „Пиерер & Макском Мобилити“ ООД. Инвестицията по проекта на компанията е в размер на 85 млн. лв., като ще бъдат  разкрити 1 000 нови работни места.

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Марица ще се предоставят финансови средства в размер на  до 3 308 947 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура:  „Довеждаща техническа инфраструктура за новоизграждаща се индустриална зона Марица север“. 

Реализацията на обектите е от важно регионално значение поради факта, че териториалният обхват на град Пловдив съвпада с регулационните граници на града и поради липсата на свободни терени за застрояване, развитието на града е тясно свързано с развитието на област Пловдив. Това определя и инфраструктурното осигуряване на област Пловдив. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Марица".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Кмета

Кмета

29.07.2022 | 08:05

До кмет е,кметът на община Марица придвижва проекти и си взима парите.Кметът на община Пловдив явно подбира проекти,коипт не са от национално значение удобрени,та да дръпне и той

Отговори
3 2
Инвестиции

Инвестиции

28.07.2022 | 23:09

Тази практика не спе ли няма оправяне, строят се предприятия по къра и всички плащат, как така правилата са тотално сбъркани, та за други жизнено важни неща много по дребни пари са голям проблем а от години се правят пътища които обслужват частни интереси, ами нали на строителите не се плаща тук как ще стане, за нашите пътища да разбираме няма пари.

Отговори
3 2
Откраднаха 9 милиарда

Откраднаха 9 милиарда

28.07.2022 | 22:09

Дадоха 300 бона. Хаха

Отговори
2 3
Публична Общинска инфраструктура

Публична Общинска инфраструктура

29.07.2022 | 08:39

В грешка си,дадоха 3,3 милиона за публична Общинска инфраструктура по реда за ЗНИ

Отговори
3 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?