71

НА ЖИВО Скандалът се разгаря! Гроздан Караджов обвини "Промяната" за спрените поръчки от АПИ

Не АПИ, а КЗК спря поръчките за пътно поддържане, за които ПП обвинява пътната агенция, каза вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов.

Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов дава извънреден брифинг във връзка със спрените от АПИ обществени поръчки за ремонт и поддръжка на пътищата, пише "24 часа".

КЗК ги е спряла заради твърде рестриктивните изисквания към фирмите, а за това настояваше именно Кирил Петков, каза Караджов. Не разбирам защо сега ПП се учудват, каза още той. Караджов обясни още, че АПИ е спряла процедурите, за да ги обяви отново, вместо да обжалва, което би могло да отнеме много време, със сигурност далеч след 30 септеври. Министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов дава извънреден брифинг във връзка със спрените от АПИ обществени поръчки за ремонт и поддръжка на пътищата.

Очевидно сме в предизборна кампания, щом ПП се упражнява на тема пътища. Пресконференцията, която чухме сутринта, не е нищо повече от един жалък опит на Кирил Петков да прехвърли проблема от болната глава в здравата, заяви Караджов.

Сутринта зам.-министрите на финансите и на регионалното развитие Андрей Цеков и Ивайло Стайков, и Настимир Ананиев, председател на парламентарната Комисия по регионална политика дадоха извънреден брифинг в Министерския съвет, на който стана ясно, че не е се знае кой ще поддържа пътищата в следващите 6 до 7 месеца, тъй като това е нужното време, в което да се проведат нови обществени поръчки, след като вчера стана ясно, че АПИ едностранно е прекратила новите договори за поддръжка и ремонт на пътищата. 

Очаквайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Наблюдател

Наблюдател

27.07.2022 | 14:51

А бе КОЙ беше тоя бай гроздан? Аааа, да - ИЗМЕКЯРЧЕТО на ХУЙчиндолския, дето е ИБРИКЧИЯ / гъзомийник / на доган и боко постака.

Отговори
2 6
Батко

Батко

27.07.2022 | 13:58

На ИТН и космосът им е крив :D

Отговори
1 4
Георги

Георги

27.07.2022 | 13:45

ПП са лъжци!

Отговори
10 4
гошко

гошко

27.07.2022 | 13:51

Да, те излъгаха гласоподавателите си като провалиха три парламента за една година, нали?

Отговори
5 3
Бончев

Бончев

27.07.2022 | 13:19

Това са последните издихания на мафията и слугите им от ИТН на Трифонов. На есен мощно гласуване за да ги изметем окончателно.

Отговори
11 7

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?