71

НА ЖИВО Скандал в парламента: Искат оставката на Мирослав Иванов от ПП

Народни представители от трите опозиционни парламентарни групи (ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“) внесоха в деловодството на Народното събрание (НС) искане за оставката на заместник-председателя Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“ (ПП). Това съобщиха от ГЕРБ.

Искането е подписано от необходимия брой народни представители. 

Конкретният повод за искането за оставката на Мирослав Иванов е опитът му да заглуши гласа на опозицията и отнемането на думата на председателя на най-голямата опозиционна група в парламента Десислава Атанасова. 

В искането за оставката е посочено още, че Иванов системно превишава правата си и системно не изпълнява задълженията си в рамките на неговата компетентност.

Новината за исканата оставка на Иванов бе съобщена и от Тома Биков от ГЕРБ от парламентарната трибуна.

Биков се обърна към Иванов, който в този момент водеше заседанието, с призив да се оттегли, докато не получи вот на доверие от Народното събрание. 

„Вие вече сте в процедура за искане на оставка и до момента, в който не получите легитимност от страна на парламента, заседанията би трябвало да се водят от някой от останалите зам.- председатели на парламента“, заяви Тома Биков и освен това поиска „вотът на недоверие“ към Иванов да се гласува на утрешното пленарно заседание (19 май).

В отговор на думите му Мирослав Иванов заяви, че докато не му бъде гласувана оставката, продължава да заема позицията зам.-председател на Народното събрание и в този смисъл има правото да води заседанието. 

Това доведе до скандирания „Оставка“ от страна на опозицията, но Иванов остана невъзмутим и продължи да води заседанието.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Разбира се, че ще

Разбира се, че ще

18.05.2022 | 13:42

ги прекъсва. Какво като Д.Атанасова е председател на парламентарната група на ГЕРБ. За нея няма ли регламент и процедури. Като почне да се пени от трибуната и не спира. Момчето все й напомня, че е изтекло времето й за изказване, а тя не спира и продължава. Никакъв респект нито към зам.председателя, нито към правилника на НС.

Отговори
13 2
Батко

Батко

18.05.2022 | 13:02

Какъв скандал? Опозицията се чуди с какви глупости да се занимава. Типично за ГЕРБ, ДПС и Възраждане :D

Отговори
17 7

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?