71

НА ЖИВО Скандал в парламента! Атанасова към БСП: Извиват ви ръцете с Рашков

За поредна седмица Народното събрание се движи извън дневния ред на обществото. С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова започна да чете декларация от името на групата, насочена към „БСП за България”, пише dariknews.bg.

"Независимо, че имаме фундаментални идейни противоречия и различия, ние винаги сме уважали БСП като системен фактор и партия в българската политика. В случай че мандатът бъде реализиран, БСП ще носи пълна и самостоятелна отговорност за бъдещи действия на правителството, както и персонални назначения. На нас, като най-голямата опозиционна група в НС, не ни е безразлично накъде ще бъде поведена страната под ръководството на БСП. Затова ще очакваме да отговорите на два въпроса", заяви Атанасова и подробно даде условието на първия въпрос към левицата:

"Кои са 22-та закона, които много спешно трябва да бъдат приети от Народното събрание, за да се задейства Планът за възстановяване и устойчивост? Кои са? Искаме тази справка да изготвите не толкова за нас, колкото заради самите вас, за да видите, че по плана правителството на Кирил Петков е заложило не 22, а много повече мини.

Ще видите, че правителството на Петков е направил този план неизпълним и не иска в икономиката ни да влязат милиарди. Ако изготвите справката и ни я представяте ще видите, че Петков е имал намерение средствата по плана да не бъдат получени и България да бъде обречена на бедност", заяви Десислава Атанасова.

Вторият въпрос на ГЕРБ към БСП се отнася до искането на „Продължаваме промяната” Бойко Рашков да бъде назначен за шеф на КПКОНПИ.

"Рашков упражни терор върху избирателите и извърши незаконен арест срещу лидера на най-голямата опозиционна партия. Рашков се превърна в символ на полицейския произвол", заяви Атанасова от парламентарната трибуна.

"Вие, колеги от БСП, много добре знаете какво значи искането на Кирил и Асен да назначите Рашков за тяхна персонална бухалка. Ако се съгласите с това назначение, вие ще обявите директна война не само на нас. Единствената цел на назначаването на Бойко Рашков е ликвидиране на политическата система и опозицията. Това ще е и война на правораздавателната система и на гражданския мир", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя се обърна към левицата с предупреждението, че са подложени на брутален рекет и изнудване.

"Не разбираме на каква цена бихте се подали. Каквото и да ви обещават, ще ви измамят", предупреди Атанасова и продължи: "В момента ви извиват ръцете с Бойко Рашков, след което вероятно ще ви оставят с пръст в устата. Пред вас има два пътя – или да се подчините на рекета, или да отидем на избори", заключи Атанасова.  

Очаквайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Страаааах

Страаааах

20.07.2022 | 14:41

Деса и Боко са се е на.срали от страх, че ако Рашков оглави КПКОНПИ им е спукана работата. Затова квичат като заклани

Отговори
3 5
задкулисието

задкулисието

20.07.2022 | 14:33

Рашков е зло куче и иска да ни ухапе.

Отговори
7 0
Сем

Сем

20.07.2022 | 13:48

Права е Десито!!!! Откъде накъде-неофициалната премиерша на България-Лена- ще заявява-ако Рашков не стане шеф,няма да има правителство!!!!Тия от ПП неистово натискат за него,за да им замита следите,защото кражбите им са огромни!!! Просто искат да имат човек,който да ги предпазваи от неудобните.И така-моралният ни стожер, от когото ще зависи бъдещето на всички нас,ще е ченге със 22 имота, в единият от които има 12 тоалетни.Светът ще се срути,ако пенсионерът Рашков не стане шеф,и то под строгият поглед на др.Нинова!!!!!!

Отговори
5 3
нещо е гузна деса общ.ата

нещо е гузна деса общ.ата

20.07.2022 | 12:59

Много ги е страх от Рашков гербавите. Много малко хора са попаднали под ударите на закона във връзка с изборите, след като герб ги печели макар и с минимална преднина. Така че, Рашков и полицията трябва да си вършат работата, без значение колко реват от герб и дпс. Искам въпросната Деса, като видна представителка на отбора на мата харитата, знае ли кого брани неистово, знае ли криминалното минало на боко бандита и тогава да си отговорим на въпроса,защо по дяволите искат мафиотските групировки герб и дпс избори и скачат като ужилени като стане въпрос за Рашков, КОМПИ, главният гешев-тур на каскетурата и пр. антикорупционни практики.

Отговори
7 2
Old10

Old10

20.07.2022 | 12:30

Батко, просто искат да се спазва закона и да не се арестуват хора без доказателства, след което съда да отменя арестите, анадънмо?

Отговори
3 7
Кво кайш

Кво кайш

20.07.2022 | 12:39

Без повод ли, поводи има хиляди да е на топло отдавна, а не да си играят с арести и т.н.

Отговори
6 1
Батко

Батко

20.07.2022 | 10:34

Ахахахаа, ПКП-то се изака пак. ОчевАдно е, че ГЕРБ не искат да бъдат разследвани!

Отговори
17 12

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?