46

НА ЖИВО Нинова: Рушите и предлагате алтернатива ДПС-Възраждане-ГЕРБ-ИТН

Как се съчетава желанието да се събори модела ГЕРБ с желанието да се остане с ГЕРБ, пита Нинова

Днес ще говоря от името на опита. Такова разрушително политическо озверяване като това, което се случва последните дни, не съм виждала. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите по исканата оставка на председателя на НС Никола Минчев.

Разрушително – без грам мисъл за това какво ще стане утре, как народът ще преживее зимата? Разрушавате, но какво предлагате? А каква е алтернативата – ДПС, Възраждане, ГЕРБ и ИТН, попита Нинова от парламентарната трибуна и добави:

Виждали сме всякакви безпринципни договорки, но това, което се задава на хоризонта като коалиция, просто няма никаква нито принципна, нито ценностна стойност, посочи Нинова и попита:

Как се съчетава желанието за напускане на НАТО и ЕС от "Възраждане" с ярко демонстрираните евроатлантически ценности на ДПС? Как се съчетава желанието да се събори модела ГЕРБ с желанието да остане с ГЕРБ?

Мафията и задкулисието нямат цвят и партия, нямат идеология освен една – пари, кражби и злоупотреби на гърба на народа. Бъдещият ви министър-председател е вече дамгосан, заяви Нинова и се обърна към по-младите народни представители в зала, които дори за първи път са в парламента:

Постът председател на Народно събрание ми беше предложен от Бойко Борисов, за да няма опозиция, припомни Нинова. Тогава казах, че БСП не се продава. Ние сме доказали, че не сме за постове, колкото и да ни критикувате. Постовете не са коли, постовете са лостове за промяна, каза още Нинова от парламентарната трибуна.

Македония не е тема, тя бе манипулирана, за да придаде патриотичен образ на хора, които искаха да крадат безнаказано", смята вицепремиерът. По думите й БСП не би отстъпила от падането на ветото без да са изпълнени ангажиментите от страна на Скопие. Възродителният процес също не е тема, а се вадел, за да се страхуват хората. "Темата е задкулисие срещу правила и ред. Кражби срещу справедливост. Незаконно обогатяване на една клика срещу доходите на хората, развитието на здравеопазване и справедлива съдебна система, заяви още Нинова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
комунист

комунист

16.06.2022 | 16:10

Нагла, по- нагла, най-нагла, Нинова.Ще предадат и България.Докато Нинова дрънка за червени линии наглеца Киро предава Блъгария .Вчера ИТН го доказаха и БСП съучаства в предателството. Същото както ,че не изнасяме оръжие за нацистите в Украйна. На изборите нито глас за тях!

Отговори
3 1
999

999

16.06.2022 | 14:51

Комунистите от пп, бсп и дб са най долната помия свързани дъс дащ

Отговори
5 3
комунист до 999

комунист до 999

16.06.2022 | 16:25

Грешка. Не комунистите а партийците. Има разлика.

Отговори
2 0
обърках им вече "демократичната"  бройка

обърках им вече "демократичната" бройка

16.06.2022 | 14:32

Кой ли сега плюе тук Нинова - гербавите седесари, не са от Да, Украйна -демократичните десебари ... сгурно!

Отговори
1 2
Сем

Сем

16.06.2022 | 13:58

Госпожо,вие сте предател.Наредихте се,и защитавате интересите на хора,кото са ни чужди.Ясно е защо сте с тях.Синът ви е нареден да работи в Световна бака,в Америка.Взима баснословни заплатили.А вие пък тук се натискате за други.Жалко за хората,които ви следват,но може би така им е изгодно.Предатели!!!

Отговори
10 3
Българин

Българин

16.06.2022 | 13:53

Избори!

Отговори
4 1
Жорето

Жорето

16.06.2022 | 13:44

Другарката Нинова са сети, ама все пак успя да разфасова всички държавни дружества и да натамъни членове на комунистическата пария да ги нареди на постове там, за да може да си финансират комунистическата каса!

Отговори
6 4
Алтернативата БКП-ПП-ДБ

Алтернативата БКП-ПП-ДБ

16.06.2022 | 13:43

е време да си заминава. Преди да е съсипала съвсем държавата за да може Киро Гела да се наяде.

Отговори
8 5

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?