83

МВР шефът Калин Стоянов освободи началника на кабинета си

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов освободи началника на кабинета си Васил Кръстев по негово искане, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Като причина за напускането Кръстев посочва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се използва за да се атакува Министерството на вътрешните работи. Васил Кръстев смята, че е обвързан неправомерно с лица и събития и излиза от структурата на МВР, за да не пречи на работата.

Пред Свободна Европа Кръстев заяви, че взел решението да напусне след публикация в национална медия по-рано днес. В нея се свързва назначаването му на поста с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Кръстев обаче твърди, че не го познава и никога не го е виждал на живо. Въпреки това решил да подаде оставка, за да спести допълнително напрежение върху МВР.

Васил Кръстев беше назначен за началник на кабинет на Стоянов само седмица след избора на правителството на Николай Денков. Тогава той беше представен като човек с опит в средните ръководни нива в ГДБОП и ДАНС.

Според информацията в сайта на МВР от 1994 г. Васил Кръстев заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които инспектор, експерт, главен експерт, разузнавач, началник на сектор в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност", началник на отдел в ДАНС. През 2015 г. прекратява службата си в агенцията.

През годините многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи и от председателя на ДАНС. Със заповед на МВР шефа от 13 юни 2023 г. е назначен за началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи.

Припомняме, че вчера Станимир Станев бе освободен от поста заместник главен секретар на МВР. Като причина се посочва навършване годините за пенсия.

Със заповед на министъра на вътрешните работи главен комисар Димитър Кангалджиев е назначен за заместник главен секретар на МВР. От септември 2023 г. той временно изпълняваше длъжността, тъй като Станев беше в дълги болнични.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
tyuytu

tyuytu

01.12.2023 | 16:52

Най-продаваното лекарство за отслабване в света е вече и в България. Бързи резултати, подходящи за всеки, абсолютно безопасни, ще отслабнете без диета и спорт, резултатът е гарантиран, eто oфициaлния caйт:----- http://gg.gg/ketobg

Отговори
0 1
Жалко!

Жалко!

01.12.2023 | 15:36

Изключителен експерт и професионалист!

Отговори
9 4

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?