71

МВР шефът: Държавата е плащала хотел и на неродени украинчета

Държавата е плащала за настаняване в хотел на неродените деца на украински бежанци. Установени са и над 50% дублираните регистрации в местата за настаняване. Това означава, че по едно и също време, на едно и също място един и същи човек се е намирал в повече от един хотел. Понякога се касае за няколко хотела, собственост на един и същи човек, който няма как да не знае, че тези бежанци се намират на три различни места едновременно, които са под негов контрол.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от парламентарната трибуна.

"Оттам нататък се стига до парадокса в хотели, които имат пълен капацитет, да има настанени лица един път и половина повече от максималният капацитет на хотела. На места има настанени деца, които не са се родили към момента на настаняването им. Има настанени лица, които, видно от системата на Гранична полиция, не са пребивавали в България", добави той.

Демерджиев каза, че са предприели мерки, с които да бъдат разграничени бежанците, които имат нужда от помощ, от туристите, които са дошли на почивка.

 "При първата физическа проверка, която извършихме по хотелите, установихме 3000 души по-малко от 12 000, които трябваше да се намират там", каза още Демерджиев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Кокор и Кире пак нещо са сгънали

Кокор и Кире пак нещо са сгънали

02.06.2023 | 14:44

за борбата против Путин? нЪли, тъй бря?

Отговори
5 2
На русофилещите все лъскави коли им се привиждат

На русофилещите все лъскави коли им се привиждат

02.06.2023 | 13:03

За такива жените и децата настанени в изоставената туберкулозна болница не съществуват

Отговори
4 4
Г-н Кандидат кмет на Пловдив,

Г-н Кандидат кмет на Пловдив,

02.06.2023 | 12:54

ЯЯЯЯ,каква изненада....Ми сега ,кой ще връща паритеее....То не бяха дневни, великденски,нощни,безплатни автобуси и лъскави коли,а ония дето се бият/нямаха пари да се откупят/ заведете и тях.Къде бяхте досега ,сега ли ви дойде часът на истината илисега ви е необходим пиар/за изборите/

Отговори
9 3
стар, скапан комуняга

стар, скапан комуняга

02.06.2023 | 12:32

демерджийче, радево измекярче, мязаш на учен чиляк пък бръщолевиш глупотевини. Ако някой хотелиер е подал невярна информация си носи лична отговорност. Били се платили по-малко . Та откак болшевишкото , на негово фатмашко нищожество, радефф правителство е на власт /1 година/ и бегълците отбягват България, отделно спряхте и парите им за храна, нищо , че са от Европа, вашата мамица путинофилска.

Отговори
8 7
Че то вашето временно правителство е плащало, ако е вярно изобщо

Че то вашето временно правителство е плащало, ако е вярно изобщо

02.06.2023 | 12:23

Какво се правиш на невинен?

Отговори
9 2
Бойко

Бойко

02.06.2023 | 11:52

На мойто бежанче в Барселона не е плащано

Отговори
10 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?