1553

Момичето си отиде! Нинова няма право да се бори за БСП

Контролната комисия на БСП: Корнелия Нинова няма право на друг мандат начело на партията
Корнелия Петрова Нинова не може да бъде избирана за трети път начело на БСП. Това реши Контролната комисия на партията, съобщиха от пресцентъра й. Иначе казано, Нинова няма право да се кандидатира отново за лидер. 

Така органът признава два пълни мандата на Нинова за изпълнени. Фенове на Корни твърдяха, че правилото е било прието след първия мандат на лидерката и тя има право на още един. 

"Всеки социалист, който е бил или е председател на ОбС, РС, ГС, ОблС и на БСП, както и на ОбКК, РКК, ГКК и ОПКК два последователни пълни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната кампания 2024 г., не може да бъде избиран отново на същата позиция в отчети и избори 2024 г.", се казва в решение на "Позитано" 20 в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на БСП.

В тази връзка, Корнелия Петрова Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП. Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова. Това реши още комисията с пълно единодушие, без гласове „против“ или „въздържал се“.

ОПКК напомня още, че 2 последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Ами ясно е вече

Ами ясно е вече

29.06.2024 | 17:25

Така са я намразили за тези години, че не искат и да я видят. Разбираме ги.

Отговори
9 1

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?