4232

МО коментира отказа на Радев за срещата на НАТО: Това си е негово решение!

Припомняме, че преди няколко часа от пресцентъра на държавния глава съобщиха, че Румен Радев отказва да ръководи делегацията ни

 

Нормална практика е президентът или премиерът на страната да води делегацията. Това заяви заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев пред медиите във връзка с участието на българската делегация на 75-ата Среща на върха на НАТО във Вашингтон от 9 до 11 юли 2024 г.

Във връзка с отказа на президента Румен Радев той заяви, че това е негово лично решение, качество и мнение.

"Във връзка с изразената официална позиция на президента Радев, Министерството на отбраната изразява становище, че приетото решение вчера с позиции за такава среща на върха, е регулярна, официална, утвърдена процедура", категоричен бе Илиев.

Той подчерта, че подкрепата, която страната оказва през последните години на Украйна, е изцяло в съответствие на решения на Народното събрание. 

"В този смисъл и контекст, тя е непоколебима, непоклатима и ще продължи дотогава, докогато е необходимо", заяви още Илиев. 

По думите му няма нищо, което да застрашава националната ни сигурност. 

Припомняме, че преди няколко часа от пресцентъра на държавния глава съобщиха, че Румен Радев отказва да ръководи делегацията ни. В позицията се изтъкват и мотивите, президентът не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна, пише dariknews.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?