4232

Митов: Имената от проектокабинета са доказани експерти, ще решават проблеми от първия ден

На въпрос дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията

 

Имената от проектоправителството са доказани експерти, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Това заяви в ефира на NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му трябва да се направи коалиция, така че да не се ходи на нови предсрочни избори.

"Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като наблюдатели и анализатори. Пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. Заради неадекватни решения през последните 3 години плащанията по ПВУ бяха замразени. Трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари", коментира той.

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре.

"Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната", допълни Митов.

На въпрос дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отвърна, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

В коментар на казуса със Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Митов изрази учудването си, че президентът е претендирал да води делегацията. "Държавният глава е длъжен да се съобрази с позициите на МС, но каза, че няма да го направи. Официалната външна позиция на страната трябва да е артикулирана с правителството", смята той. 

Депутатът призова новия патриарх Даниил да бъде обединител и истински духовен пастир на нацията, пише Vesti.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?