1553

Министър Вътев: няма да пуснем обратно "Евролаб" на границата

Съдът върна фирмата "Евролаб" в лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево". Ние няма да я допуснем и обжалваме решението на съда. Това зави министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев, цитиран от БНР.

Съмненията за порочни практики, свързани с "Капитан Андреево", върна в дневния ред бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов в интервю за радиото. Земеделският министър в оставка отговори на поставените от Христанов въпроси:

"Съдът върна фирмата, която извършваше товаро-разтоварната дейност. Ние не я допуснахме. Направихме конкурс - в момента фирмите там са 6. Така е по регламент, така е и по съдебно решение. Ние нямаме друг полезен ход относно товаро-разтоварната дейност.

Тези 6 фирми са проучени от ДАНС. В понеделник съдът върна и фирмата в лабораторията - "Евролаб". Ние няма да я допуснем и обжалваме решението на съда. Вече там функционира държавната лаборатория и друга лаборатория там, освен държавната, няма да се върне. Би било много полезно за държавата и икономически, и практически, ако тази лаборатория при определени условия, която е ползвала фирмата, остане в полза на държавата".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Европеец

Европеец

29.03.2024 | 07:55

тази фирма плаща на подкупнита магистрати и така е навсякъде в БЪЛГАРИЯ част от магистратите са търтий в държавата само лапат

Отговори
3 0
Селски журнализъм

Селски журнализъм

29.03.2024 | 01:29

Какви са мотивите на съда за да върне Евролаб? Няма ли кой да задава въпроси? Докога ще ни сервирате помия без подробности? Така е защото на никой не му пука. Ден да мине, друг да дойде. Заплатата и по-късно пенсията…

Отговори
3 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?