1553

Министър Тодоров: Работата в културата никога не е свършена

Искам да благодаря на министър Минеков за свършената работа, защото тя е много повече от това, което се вижда. Светът така устроен, че хората виждат винаги проблемите, а свършеното остава някак си на заден план. Само че като човек, който е бил в системата до този момент, аз съм видял и свършеното. Но като човек, който е бил в системата, съм видял и няколко ситуации, в които културата е била спасявана от г-н Минеков, за което изключително много му благодаря.

Това каза новият служебен министър Найден Тодоров, предаде репортер на БГНЕС.

"Ще продължа да работя и с колегите от неговия екип, ще разчитам на тяхната помощ, а за проектите, които проф. Минеков е стартирал и все още не са завършени, ще разчитам и на неговата подкрепа за тяхното завършване", заяви Тодоров.

"Благодаря много! Има много работа да се върши. В културата винаги има много работа да се върши и в културата работата никога не е свършена", подчерта той. По думите му най-страшното е, че това министерство носи едно име, което ние не осъзнаваме.

"Наричаме го Министерство на културата, а се занимаваме основно с изкуства и с наследство, но всъщност културата не е само това. Културата е начинът, по който поздравяваме хората на улицата, начинът, по който се държим един с друг. Културата е начинът, по който реагираме, когато сме съгласни и когато не сме съгласни с другите.

Културата в крайна сметка е това, което прави от една група хора нация и заедно с целия екип, продължаваме да се надяваме на бъдещата подкрепа на проф. Минеков", категоричен е министър Тодоров. Той заключи, че ще работи това министерство да бъде Министерство на културата

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Лош

Лош

03.02.2023 | 18:40

Че то остана ли култура в тая държава бе?;

Отговори
3 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?