1553

Министър Шишков: Арестът на Желев ме изненада, не е заради нашата проверка

Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо с проверките на МРРБ по магистралите, заяви в "Говори сега" по БНТ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Първо, проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно. Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, но още се проверява земната основа. Какви ще са резултатите тепърва ще разберем", заяви той.

Шишков изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различни естества. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени. Направени са новите конкурси за поддръжка на пътища. Освен текущи, в тях има заложени и основни ремонти.

"В момента правим промяна на цялостната философия на ремонтиране на пътища, включително и на изграждането. Изобщо не е вярно, че последните 2 години не са извършени ремонти, но извършените ремонти не са тези, които са възлагани от предишни кабинети.

Велико Желев, и той каза, че при фирмите на практика, основният възложител за тях е държавата. Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати", каза още той.

Според Шишков е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват заради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни автомобили, монтирани към тол-системата.

Регионалният министър призова гражданите, които искат да участват в европейската програма за саниране, да не се притесняват от изискването за 30% намаляване на разходите за отопление след ремонта.

Особено сградите в незадоволително състояние ще имат голяма ефективност след санирането и такъв проблем не би трябвало да има. Още повече че ще бъдат направени проекти, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - проектът, освен че ще покаже за нас, за да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи", каза Шишков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Западняк

Западняк

12.03.2023 | 03:50

Народът казва “рибата мирише от главата”. А тази “глава”, Шишков, вони та се къса! “Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати". Опитайте се да ми преведете какво иска да каже миризливата глава. Колко начина на работа на пътните фирми са познати в България? Начинът е един - лъжи, кради и дели с миризливите глави.

Отговори
3 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?