46

Министър Лорер за превозвачите: Не приемаме извиване на ръце

Случващото се в транспортния бранш има две страни. Ние трябва да постигнем разбирателство, защото българската икономика трябва да се движи. От друга страна българското правителство не може да приеме извиване на ръце, когато някой казва оставка, когато някой иска преференциални условия, без да е съобразено със социалната ситуация в страната и общата икономическа обстановка, заяви пред bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

По думите му, когато някой иска преференциално намаляване на тол такси, това е извиване на ръце.

Според министъра някои от превозвачите са готови да продължат да преговарят с правителството. "Нека ресорните министерства движат този процес. Аз съм убеден, че те в крайна сметка ще намерят начин за диалог с превозвачите", посочи още Даниел Лорер.

Имаме много сериозна инфлация, породена от инвазията на Путин в Украйна, отбеляза още министърът. По думите му основно има инфлацията на цените на енергоносителите, която води до инфлация на всичко останало.

„Правителството е длъжно да се погрижи и за българската икономика, и за българските граждани. Работим по анти информационния пакет от мерки, които да подпомогнат и най-слабите сред българското население“, посочи той.

„Продължаваме да се грижим за българските пенсионери. Има и още една мярка, която се обсъжда, но не беше представена - помощи за дете, тоест за родители. Това предстои да бъде прецизирано“, съобщи Даниел Лорер.

За визитата на премиера Кирил Петков в САЩ и договорените доставки на втечнен природен газ той коментира, че тепърва предстои да бъдат уточнени детайли.

„Предполагам, че много скоро ще чуем и детайли по сделката. Разговори се водят не от вчера и днес. Всички работят не само за една по-добра цена на газ, но и за българската икономика. Мисля, че съвсем скоро ще имаме конкретни числа“, отбеляза още министър Лорер.

„Това, което чух от премиера днес е, че се говори именно за американски газ, който ще бъде по текущата цена на „Газпром“, категоричен беше той.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Даниел

Даниел

13.05.2022 | 13:06

Немога да разбера как може толкова да лъжат, преди два обяви, че фирми могат да кандидастват за оборотни средства, но се оказа лъжа. След като се обади на и питах имали такива средства по плана за възтановяване ми отговориха, че няма таквиа средства. Лъжи Лъжи

Отговори
0 0
Как така стана

Как така стана

12.05.2022 | 00:29

Извиване на ръце ли! Крадеца вика дръжте крадеца

Отговори
0 1
!!!!!

!!!!!

11.05.2022 | 18:24

А мадамата зад него с какъв влажен поглед го гледа…

Отговори
3 0
Шут...

Шут...

11.05.2022 | 14:12

Тая Калинка мнооого любовно наднича!

Отговори
5 0
Шут...

Шут...

11.05.2022 | 14:11

Я шута в гъ.за на тоя евреин нагъл и та оня безрждник Киро...

Отговори
8 0
kokorcho

kokorcho

11.05.2022 | 14:05

ama na nashite upravlqvashti vse nqkoy im e vinoven.te se schupiha da kradat a naroda da mizeruva.ZASRAMETE SE¡¡¡¡vsichki sa ednakvo kradlivi

Отговори
7 0
999

999

11.05.2022 | 13:39

Стига сте се оправдавали с тази война. Започнете да мислите трезво и работете. Откакто сте на власт няма никакви резултати, ако не можете да се справите си отивайте.

Отговори
9 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?