71

Минеков: Следващият министър ще бъде длъжен да изпълни всичко, което ще започна

Искам да ви обещая, че всички добри намерения ще се превърнат в задължения. Следващият министър ще бъде задължен да изпълни всичко, което сме отбелязали като изключително важно.

Това заяви служебният министър на културата Велислав Минеков на официална пресконференция, на която представи приоритетите на културното министерство в следващите два месеца, пише "24 часа".

"Съгласил съм се да дойда заради всички точки, които останаха недовършени", каза още Минеков. Той заяви, че ще дава чести пресконференции за медиите, за да се знае какви са намеренията на културното министерство. "Периодът е твърде кратък, но аз знам как следващият министър да бъде длъжен да го изпълни, има законов ред. Започнахме да работим, няма празен ден, няма събота, няма неделя", заяви служебният министър на културата.

"Ще направя всичко възможно да започна финансиране. Почваме същата битка наново - битката за бюджета на министерството", каза Минеков.

Той изреди основните приоритети за "нещастния мандат от два месеца", в които ще бъде служебен министър. Сред тях са откриване на културен институт в Тирана, както и  културен институт на Албания в София, спешни аварийни работи по застрашени културни обекти, процес по създаване на регистър на независимите артисти, инициативни групи за промени в Закона на културното наследство, в Закона за авторските права, Законът за радио и телевизия. 

Той каза, че предходното министерство не е отпуснало финансиране за  теренни археологически проучвания, за фестивали и събития и реставрация. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Филибелия

Филибелия

13.08.2022 | 16:42

Какво направи до като беше министър на културата? Повиши ли бюджета на министерството или само заплатата си? Не ти вярваме до като столчето ти е на последно място-до тоалетната в министерския съвет! Да, баща ти беше скулптор,но ти.....още доста трябва да поработиш.

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?