1939

"Маркет линкс": Ето кой печели, ако изборите бяха днес

Българите имат по-голямо доверие на лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов (19%), отколкото към премиера Кирил Петков (17%). Това сочат данните от национално проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред лица над 18 г. в страната в периода 29 април - 8 май 2022 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Българското общество изпитва най-високо доверие към държавния глава Румен Радев (48%), недоверието срещу него възлиза на 33%. На второ място е бившият служебен премиер Стефан Янев с 28% доверие и 72% недоверие. Трети е лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов с 22% довери и 65% недоверие

На четвърто място се нарежда лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов с 19% доверие и 58% недоверие. На пето място е премиерът Кирил Петков със 17% доверие и 68% недоверие. След него се нарежда лидерът на "Има такъв народ" също със 17% доверие и 63% недоверие. На седмо място е вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова с 16% доверие и 70% недоверие. Предпоследното място е за лидерът на "Демократична България" Христо Иванов с 11% доверие и 67% недоверие. На последното място е лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ с 10% доверие и най-висок процент на недоверие - 81%.

От януари до април доверието към Народното събрание е спаднало с 14% (от 22% на 8%), а към правителството с 19% (от 36% на 15%).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Цецо

Цецо

17.05.2022 | 22:54

ГЕРБ в затвора ще Бъдат! Начело с тиквата!

Отговори
2 0
Путин

Путин

17.05.2022 | 15:22

Мръсните соросояди са минало!

Отговори
2 2
Джелсомино  в страната на лъжците

Джелсомино в страната на лъжците

17.05.2022 | 11:04

Към супердемократимното интервю, озаглавено „Проф. Антоний Тодоров: В Русия има много повече неонацисти, отколкото в Украйна”, не позволяват коментари, затова го пускам тук. Лъжа № 1: „Само че в Украйна, бих казал, те (неонацистите) не определят политиката в държавата.” Вярно е точно обратното! Лъжа № 2: „всичките зверства в Украйна, ... това е дело на най-различни частни формирования като „Вагнер”, чеченците...” Пропускат се зверствата на украинските отряди на „азов”. Лъжа № 3: „Това обаче е война, в която за първи път всички престъпления ще могат да бъдат документирани и в крайна сметка преследвани.” От всяка страна на конфликта сега се документират (ако успеят) и преследват престъпленията само на противниковата страна. Никоя от двете страни не иска да се придържа към истината и справедливостта, но твърди че го прави, стараейки се да привлече като съюзници целия останал свят. А какво ще стане в бъдеще, никой не знае, само се гадае. Лъжа № 4: „...трябва да има политика на внушаване на етика на държавния служител, който е верен на своята държава...” Хайде де, само държавните служители ли трябва да са верни на своята държава?! Ами политиците, ами журналистите, ами политолозите, ами професорите....?! Странно, но в държавата, която ни натрапва колониалноподчинен статут, всички са принудени да полагат клетва за вярност при получаване на своя документ за гражданство в нея! Защо не ни посъветват и у нас да се прави същото???!!! Лъжа № 5: „Живеем в една световна икономика и не може всичко да е българско.” Пропуска се отвратителния факт, че докато дрънкат горното, с успех ни доказаха, че може всичко у нас да не е българско!!! Лъжа № 6: „...през 2009-а бе първата голяма газова криза в Европа. Тогава пак при руско-украински спор „Газпром” спря кранчетата. Как намалихме този риск?” То пък само за този риск трябвало било да се грижим! А как намалихме рисковете за здравето на българите - като ги храним с долнопробна палмова мазнина, глюкозен сироп, царевично нишесте и гмо и ги лекуваме с нурофен и ибупрофен?! А как намалихме риска от демографска катастрофа - като оставихме да се вихри престъпността и унищожихме икономиката и селското стопанство, като така принудихме активните гараждани да напуснат страната или да се откажат да стават родители??!!

Отговори
2 3
Точно

Точно

17.05.2022 | 23:29

Браво за тоя коментар! Точно това прави впечатление в тая извратенаэстатия че коментара е затворен. И товно това са големитие лъжи. Нацисти има и сигурн ще има навсякъде но си живуркат кротко и не не размахват оръжия и пречупени кръстове навсякъде. Най малко стрелят по останалите мирни жители които не са такива. А украинците се пусноха и по света да оплюват и раздават правосъдие самозабравили се от претъпканите си гуши. Краха руски нефт и цукаха долари и оръжие докато извратиха държавата си. Сета нека наричаме всички нацисти за да не изпъкват те. И най много тея които ги чистят.

Отговори
2 0
Батко

Батко

17.05.2022 | 10:34

Ей за един пробит лев ще продадете и майка си на руснаците ве!

Отговори
5 5
Точно

Точно

17.05.2022 | 23:33

А вие я дадохте без пари. Я ги изгони сега от тия бази и изчисти държавата от чужди войски които закона не ги лови и могат да линчуват когото искат. Жална ви майка точно на вас. Рано или късно ще го усетите дебелия.

Отговори
2 0
Попов

Попов

17.05.2022 | 10:27

Ясно е кой печели, анаЛизаторите,

Отговори
5 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?