2374

Мая Манолова се оплака: Заплашват ме да млъкна за газовите далавери, които окрадоха българите с 360 млн.

Лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова се оплака, че е получила заплахи да спре да говори за газовите далавери, осъществени през посредници. Ултиматумът бил предаден в понеделник чрез нейни познати.   

 „Казвам на всички, които се изкушават да ни затварят устата, че това няма как да стане. За разлика от бившия зам.-министър на земеделието на "Продължаваме промяната" Иван Христанов, ние няма да искаме охрана и няма да ревем. И по-страшни са ни плашили. Ще продължим да казваме истината и да разобличаваме далаверите с газа, които ощетяват гражданите и бизнеса.“ Това се зарече пред журналисти Манолова по време на протест на активисти от партията пред сградата на "Булгаргаз" в София. 

Акцията беше под надслов: „Залепи фактура за скъп газ пред Булгаргаз“. Хората на бившия омбудсман залепиха платените от дружеството фактури на посредници за доставка на газ, който бил по-скъп с 50 - 60 лева от този, който можело да се получи по договора с „Газпром“ и газов хъб „Балкан“. 

„Като направим съпоставка, от 27 април до 4 август т.г., и ги сравним с цените на газовата борса, щетата за българските граждани и бизнеса е между 330 млн. лв. и 360 млн. лв.“, разкри Мая Манолова. „Залепям фактура с любимия посредник на „Булгаргаз“ в лицето на фирма „Мед“. Да не забравяме, че шефът на „Булгаргаз“ е работил преди това 7 години в същата фирма и според нас това е конфликт на интереси. Но и останалите посредници са предлагали значително по-скъп газ от този на газовата борса. Лепим фактурите на стената на срама, защото  

дружеството е бръкнало дълбоко в джоба не само на 140 000 домакинства, 

които се отопляват на газ, но на всички български граждани, както и на 30 000 фирми, които работят с газ. Високите му цени повличат след себе си всички енергоносители“, категорична беше Манолова. Тя даде за пример дървата, които вече са над 200 лева на кубик и въпреки това не са налични. 

Рефлексията според нея се отразява директно върху цените на храните, на торовете, а оттам - и на земеделската продукция. „Чака ни студена и гладна зима. Една от причините за изключително високата инфлация у нас е скъпият газ. Ръководството на „Булгаргаз“ не се притеснява от тези договори и продължава да си ги сключва. Вместо да извади цялата истина за оскъпяването на доставките, служебното правителство наля още 800 милиона лева в дружеството. Вероятно с тях ще се заметат следите от газовите далавери“, аргументира се бившата червена депутатка. 

Активисти на „Изправи се, България“  залепиха и снимка на Асен Василев и Кирил Петков, 

защото, по думите им, те носят пряка отговорност както за назначаването на ръководството на „Булгаргаз“, но и защото не осъществили плановост на доставките на синьо гориво. „Прекратиха отношенията ни с „Газпром“, преди да са осигурили достатъчни, ритмични и на прилични цени други доставки на газ. Лепим им тук снимките, защото нямат публично обявен офис, на който да го направим“, поясни Манолова. Тя припомни, че и ексшефът на КЕВР, махнат от Конституционния съд, превърнал комисията в гумен печат, с който тя само одобряваше исканията за увеличаване на цената на синьото гориво.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Йоцо гледа

Йоцо гледа

17.08.2022 | 23:01

Лъжеш Майо, лъжеш!!! Само се чудиш какво да измислиш, само и само да прескочиш 4%

Отговори
1 1
Ddffg

Ddffg

17.08.2022 | 19:38

До колкото си спомням ти беше под едно знаме със същите крадци които сега гониш.

Отговори
3 1
007

007

17.08.2022 | 16:07

В как да вярваш на хора обучени от рашиска комунистическата школа

Отговори
3 0
Гоце

Гоце

17.08.2022 | 12:40

Цяла София да й се из.ере в устатя пак не може да й запушат устата. Мая е калена в борбите, и винаги на страната на далаверата

Отговори
7 4
ГОСТ

ГОСТ

17.08.2022 | 08:35

не се хващаите да заплашвате МАЯ ще се ОПАРИТЕ фатално

Отговори
11 5
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 08:34

мафията ГАЗОВА иманавсякъде ПИПАЛА но с МАЯ МАНОЛОВА ще се ОПАРЯТ защо ли защота госпожа МАНОЛОВА има як чадър от БРАТЯ ГАЛЕВИ

Отговори
12 2
Мая

Мая

17.08.2022 | 08:25

Изяж ги за кражбите и далаверите с газа.Ти поне това го можеш.Разбий им схемите!!!

Отговори
11 9

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?