4232

Мая Манолова: С Ваня Григорова сме биткаджии, защитаваме обикновените хора

Ние сме последователни, бяхме зад Ваня Григорова и на местния вот

Защо обаче другите леви партии не са с нас? И двете искаме да защитим обикновените работещи хора, биткаджии сме. Възнагражденията и правата на работниците са каузи, които и двете поддържаме. Битката срещу монополите и нормалния живот на домакинствата също. В следващото НС ще имаме силна парламентарна група от хора с биографии, каузи и собствено мнение. Това заяви председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в ефира на "Офанзива с Любо Огнянов". 

Според нея трябва да се направи ревизия на "безобразията и кражбите на "сглобката". "Биейки се за власт, постове и пари, забравиха за народа. Левицата не спря "сглобката", а десницата направо скочи в скута на Борисов и Пеевски", смята тя. 

По думите ѝ формацията "Солидарна България" няма да се събере с никой, който е бил част от "сглобката". "Ние, за разлика от ПП-ДБ, не предадохме протестиращите през 2020 г., участвайки във властта. Партията им осребри недоволството си срещу Борисов, но после се коалира с него. С Григорова имаме огромно количество работа за вършене, много битки да водим. Сформираме много силен екип, синдикалисти, експерти, граждански активисти, хора с кауза", разкри Манолова. 

Тя разкри и някои от приоритетите на формацията. "Ситуацията за домакинствата е тежка. Трябва приемем закони за хората, тотално игнорирани от партиите в НС, както и да въведем таван на надценките на храните. Цените на битовите сметки трябва да са поносими, таван трябва да се сложи и на банковите такси, както и колекторските фирми да се урегулират", коментира тя.

Манолова нарече "пародийна" битката на бившите партньори от некоалицията. "Те са готови отново да се прегърнат, а има и нови кандидати да влязат в "сглобката". Не се стремим към постове, ще търсим подкрепа за законопроектите, които са в полза на хората", категорична е тя, съобщи NOVA.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?