3906

Манол Пейков пред "Марица" след скандала в Народното събрание: Аз съм истински русофил, те измислени путинисти

Може да съм рошав, дебел и кривоглед, но пия 50 грама на година. Майна, търсете друга опорка, заяви той

По-рано днес квестори изведоха от пленарната зала депутата от ПП-ДБ Манол Пейков след оплакване от "Възраждане", че нарушава реда. Напрежението между Пейков и "Възраждане" се зароди по време на изказване на лидера на партията Костадин Костадинов, който обвини Пейков, че е под въздействието на забранени субстанции. "Марица" потърси Манол Пейков за коментар. Ето какво каза той:

.

- Г-н Пейков,  да чуем от първо лице специално за "Марица" какво се случи в парламента с вас?

- Обясних в пост изчерпателно, но накратко казано: две "възрожденчета" бяха фрустрирани, че подвиквам на техния председател, който говореше безумия от трибуната. Аз действах абсолютно в рамките на парламентарния правилник, защото му беше изтекло времето. Подканих председателя да го накара да освободи трибуната. Но познавате моя глас, като започна да подвиквам, човек и собствената си мисъл понякога не може да чуе. Това ги вбесява. Самият аз знам колко дразнещо е да си на трибуната и да подвикват. Но те специално го правят постоянно. Разчитат, обаче, че ние сме възпитани. Да, но аз преглъщам възпитанието си и го правя, за да им покажа колко гнусно  и дразнещо може да бъде. Ако не им сипваш от тяхното лекарство, няма как да ги излекуваш. Все пак съм добронамерен и спазвам парламентарния правилник.

Но трима от тях се завтекоха към мен, пък квесторите много се спичат, защото знаят, че стават неприятни мелета. Но този път онези смениха стратегията. Депутатите им започнаха да говорят благо - "Маноле, така не може". Специално с двамата - юристите Чоргов и Златанов, аз си имам приказка, не че сме приятели. 

- Защо ви изведоха?

- Не са. Колегите ми дойдоха, искаха да си седнат на местата. И аз поканих депутатите от "Възраждане" да излезем навън, да седнем в кафето, защото бяха относително цивилизовани. Пък не исках да тревожа квесторите. Те се съгласиха да отидем на кафе. Квесторите ни изпратиха, явно притеснявайки се да не стане нещо. И като видях тази тумба, някои ваши колеги решиха, че ме извеждат от залата. Напротив, аз ги изведох - квестори и възрожденци. Но с края на очите си видях как един от техните излиза на трибуната и казва, че съм изведен, защото съм пиян. 

- Употребил май?

- През цялото време са ми кроели шапка, правят сложни заговори явно. Да ме изведат от зала, да ме нападнат. В зала мога да стана и да се защитя от трибуната. Имало е сложен замисъл да ме изкарат навън. Но аз се върнах в зала и отговорих. Има го на моята фейсбук страница. Но тези сложни заговори да ме омаскарят, говорят едно - яко им бъркам в здравето. Затова им казах на опорките - хора, кривоглед съм, дебел, рошав, но пък точно пиян! Аз пия 50 грама на година, и то само на празник. Майна, търсете друга опорка, бе! Това е целият проблем.

- Заради позицията ви спрямо Украйна ли толкова ви мразят? Или заради едно определение "Късопишков", което измислихте?
- Истината е, че им бъркам в здравето постоянно. Крещя, подвиквам за Митрофанова. Не могат да ми намерят цаката. На Христо Иванов или Надежда Йорданов не им подхожда. Но аз съм по-уличен тип. Повече трибун, защото ние не само ковем закони, в което не е моята сила. Ние сме народни трибуни, тук трябва да се казват нещата, за да може хората да преценяват. Това е част от нашата работа, дори ако трябва да се държиш гаменски.

- Ще ви поправя, че още двама депутати, но от ПП, редовно влизаха в конфронтация с "Възраждане" . Искрен Митев си дърпаше вратовръзката с Костадин Костадинов, а Ицо Хазарта им посвети рефрен от песен?

- Аз съм по-голям трън сега, защото съм по-едър и по-гръмогласен. Не могат да ми намерят цаката. Да ме свлекат на тяхното ниво! Ето, заядоха се, че пея руски песни. Иначе казано - бил съм пребоядисан руснак. Не, бе, брат! Аз съм истински русофил, вие сте измислени путинофили. Путин не е нито духът, нито ценностите на истинския руснак. Но те не намират опорки и това ги хвърля в отчаяние.

- Значи, да очакваме скоро да им запеете на руски?

- Ще дойде и този момент. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
19 коментара
567

567

29.02.2024 | 16:32

манолчо на мама не е русофил, а почитател на СССР

Отговори
7 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

29.02.2024 | 16:27

Заради такива като тоя Манол, градът губи реномето си и вече тотално се е опростачил. Да не говорим как изглежда тоя - абсолютен битник клошар.

Отговори
12 1
Наблюдател

Наблюдател

29.02.2024 | 15:43

А това пълно недоразумение Манолчо искаше да се кандидатира за кмет на Пловдив !

Отговори
14 1
Срам

Срам

29.02.2024 | 15:18

Манале майка ти умре от срам. Баба Божанка Апостолова това тъпоумно говедо ли създаде

Отговори
17 2
ДА Но

ДА Но

29.02.2024 | 15:11

При наглия чиииииифут и Юда еволюция никога няма да се осъществи Доказано през вековете Не случайно календара отчита 2024 години след Христа Ко е било преди това Ами все същите чиииииифутски лайна Никаква еволюция

Отговори
4 3
Еволюцията

Еволюцията

29.02.2024 | 15:00

Oт "Киев за три дни!", през "За седем дни до Берлин!", до "Превзехме три къщи в Работино!".

Отговори
8 10
Браво Маноле!

Браво Маноле!

29.02.2024 | 14:57

Много прав беше за късопишещите!

Отговори
6 14
Мале

Мале

29.02.2024 | 14:42

Поредна доза провокация в пленарна зала. Депутатът Ангел Георгиев от "Възраждане" поздрави квесторите за това, че са извели от зала Манол Пейков. По думите му Пейков е бил във "видимо нетрезво състояние". Не знам как го допускате тук и очаквате да взима отговорни решения за бъдещето на България, след като той е злоупотребил с определени субстанции. От няколко дни не си е сменял дрехите, ходи с едни и същи, понамирисва. Той не е адекватен, лъха на алкохол. Не бива да допускаме такива лица в пленарна зала. Това е върха на падението за ПП-ДБ, отбеляза Георгиев.

Отговори
15 2
Тате

Тате

29.02.2024 | 14:07

Евала, Маноле, шокай репите

Отговори
5 16
Няма тайна Майна….!

Няма тайна Майна….!

29.02.2024 | 14:01

Този е пълен смеш ник!За това ли е пратен в този парламент само да подвиква от място и да създава хаус в залата!Мисля ,че работата на депутата е да се държи подобаващо с вещина ,експертиза и да създава закони!Този клоун обаче явно е там не за да работи ,а да си чеши дебелия зад ник и да си избива комплексите за малоценност заради кривата си и тъ па физиономия!Та за това ли този циркаджия ,кой и от снимките смър ди се разписва срещу 10 000лв всеки месец от парите на държавата!

Отговори
18 7
Kework

Kework

29.03.2024 | 12:15

За Манол съм напълно съгласен, че няма място в парламента, но ми е любопитно как се създава къща(хаус) в зала? Това са някакви нови строителни похвати и техники ли или просто българския език ви е чужд?

Отговори
1 0
Kework

Kework

29.03.2024 | 12:17

Апропо видях, че и нов глагол е изпълзял изпод вещото ви перо. ЧешИ-нето сигурно е основна дейност на чешитите, защото при сърбеж обикновено се чешем.

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?