49

Мандатоносител се разграничи от "Продължаваме промяната"

"Политическо Движение Социалдемократи" се разграничи от призива на премиера Кирил Петков за даряване на пари за оръжие, гласи позиция на партията, разпратена до медиите. Тя беше една от трите формации - мандатоносители на "Продължаваме промяната" за изборите през ноември миналата година, заедно с "Волт" и "Средна европейска класа".

"На 25 април министър-председателят с пост в профила си във Фейсбук обяви, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Партия "Политическо Движение Социалдемократи" е част и един от мандатоносителите на Коалиция "Продължаваме Промяната", но ние носим и отговорност пред нашите избиратели", посочват от формацията.

От партията определят призива на премиера като грешен, неприемлив и неадекватен на ситуацията. "Интересът на българските граждани е над всичко и, в условията на галопираща инфлация и крайна бедност на мнозинството от народа, да се призовава за отделяне на една заплата, е апел за това да гладуваш, да не може да си платиш сметките и да не си задоволиш основните нужди за цял месец", отбелязват от партията и допълват, че голямата част от българските граждани живеят от заплата до заплата.

Партията припомня позицията си, че осъжда всякакви военни действия и призовава за мирни преговори с Русия под егидата на ООН. "Внасянето на оръжия няма да прекрати конфликта, а много вероятно е да го разрасне", посочват от формацията.

"Политическо Движение Социалдемократи" вижда сериозни проблеми в публичната комуникация на управлението и някои от политическите му позиции. "Нужна е по-мъдра и по-умерена външна политика без крайни ястребски позиции и решения, основана изцяло на българските интереси. Време е за преосмислянето на тези аспекти във водената политика", отбелязват от формацията.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Петков апелира за заплата.

Петков апелира за заплата.

28.04.2022 | 14:49

Но никого не е задължил да го прави. Точно както примерно го правят разни организации чрез мобилните оператори. Няколко пъти изпращах SMS-и за Украйна БЕЗ никой да ме е задължавал или насилвал. Айде стига сте дъвкали тази тема. Стойте си в къщи, наслаждавайте се на руската армия и толкоз!

Отговори
6 8
Калуди

Калуди

28.04.2022 | 16:45

Значи пипи-тата могат да говорят едни и същи недоказани глупости за всички други с месеци наред, но когато про100 кирчо избълва един чувал глупости веднага започвате да приканвате да "спрем да дъвчем тая тема". А коя друга тема да "дъвчем" при положение, че тия кухи кратуни ще ни вкарат с двата крака в белята? С всеки изминал ден и с всяка следваща стъпка ни убеждават, че или са най-големите некадърници на света или са сложени там за да обслужват чужди интереси. Друго обяснение просто няма. А колкото до Украйна, като сте толкова загрижен винаги съществува и опцията "Чуждестранен легион" - вместо да си седите удобно вкъщи и да пратите смс за 2-3 лева отидете и помогнете истински. Само да не се окаже, че помагате не на когото трябва, че после и тая тема ще трябва да "дъвчем"...

Отговори
11 2
Ники

Ники

28.04.2022 | 13:13

Какви мандатоносители- един файтон хора, които никой не познава и никой не представляват.

Отговори
7 9
Трябва да се снишиме, дрогаре!

Трябва да се снишиме, дрогаре!

28.04.2022 | 11:51

И тия се снишиха успешно!

Отговори
7 5

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?