1939

Лена Бориславова и Десислава Атанасова се изпокараха за газа

Словесна схватка си спретнаха в социалните мрежи бившата шефка на кабинета "Петков" Лена Бориславова и експредседателката на ГЕРБ Десислава Атанасова. Темата на разпалената дискусия бе диверсификацията на газа в България. 

В личния си фейсбук профил Десислава Атанасова написа в понеделник:

"Не мога да разбера защо се тревожите.
От July morning газ тече в пълен обем към България.
Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена.
Изобщо...40 дни по-доброто бъдеще е реалност".

 

Лена Бориславова не остана длъжна на Атанасова и в сряда публикува в отговор дълъг пост, отново в социалните мрежи.

"По комплексите на тема газ ще ги познаете. Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото", започва разсъжденията си Бориславова. "• Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.
• Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерскят газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България.
• Седемте танкера втечнен газ, договорени с ангажираща оферта от кабинета Петков, са им трън в очите. Изглежда, че им се иска тя да не бъде потвърдена. Защото това ще е поредният производител, от когото купуваме директно и митът за «посредниците» съвсем ще рухне.
• Пригласят активно на внушенията, че Газпром нямат никаква вина за нищо. Няма значение, че просто спряха да подават газ към България още през април, в нарушение на действащия договор със страната, подписан по време на тяхното управление.
• Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма. По време на нашето правителство България отчете най-голям ръст в ЕС на индустриалното производство, което разчита основно на газ. Газът не е спирал за нито един бизнес или домакинство. Независимо от и въпреки Газпром", пише бившата началничка на кабинета "Петков". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Анализатор

Анализатор

10.08.2022 | 17:17

На Фниманието на гуглева: „Има различни строителни изисквания, които не са изпълнени, няма да правим компромиси, ще бъде въведен в експоатация. Най-проблематичното е самата компютърната връзка с Гърция. Не знам какви са били коментарите, че обектът е готов. На мен, който съм архитект, обектът ми изглежда като една луксозна страда с мебели, но без ток и достъп до нея”, обобщи министър Шишков.* Аре на *парапета* и не вдигай шум!

Отговори
3 1
хахаха

хахаха

10.08.2022 | 14:25

Пак соросоядска шизофрения: азерската газ е собственост на Газпром, а Азербайджан водят война в Нагорни Карабах! Защо тогава за азерска може, а за руска не?

Отговори
3 2
Мария Пепа Маринова

Мария Пепа Маринова

10.08.2022 | 14:03

Дуловската Дулцинея е непобедима

Отговори
2 3
Анонимен

Анонимен

10.08.2022 | 12:50

Да се спори с парапетка гуглева не си струва - омирисваш се на повръщано и други *парапетни* миризми!

Отговори
8 2
Деса

Деса

10.08.2022 | 11:56

Ще я сдъвче и изплюе,няма шанс..вчерашното Ленче

Отговори
9 4
СОФИЯ

СОФИЯ

10.08.2022 | 11:46

МИРИШЕТЕбе на кражби лъжи корупция лична ХИГИЕНА която ВИ е НУЛЕВА

Отговори
9 3
Грозната Лена

Грозната Лена

10.08.2022 | 11:24

Нагъл лъжлив < По- нагъл лъжлив < БСП < Киро < Лена Taя е новата корнелия нинова. Няма такова гнусно мазно същество като нея честно.

Отговори
14 7
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 11:21

АЛЧНОСТ за ВЛАСТ но ВИЕ сте ИСТОРИЯ

Отговори
9 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 11:20

АТАНАСОВА БОРИСЛАВОВА ами ВИЖТЕ то сит ЗДРАВ на ТОПЛО не ВЯРВА на ГЛАДЕН БОЛЕДУВАЩ СТУДУВАЩ

Отговори
6 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 11:17

сватка по интереси кой да краде повече

Отговори
2 8

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?