71

Крум Зарков: Катастрофата е неизбежна, ако БСП се яви с Нинова на още едни избори

Ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то катастрофата е неизбежна. Така отговори на bTV Крум Зарков на въпрос какво очаква левицата при евентуален предсрочен вот.

"БСП няма ролята в българския политически живот на подпирачка. Тя не може дълго време да живее в тази роля. Тя трябва да намери много бързо ролята си на голяма лява прогресивна партия, която моделира обществения и публичния живот или управлявайки страната, или бидейки основната му опозиция", коментира той.

Според него е малко вероятно да има втори мандат на ПП в рамките на това Народно събрание.

Крум Зарков обясни, че е време да се избере и временно ръководство на БСП.

"В неделя ще имаме Национален съвет и трябва много бързо да бъде насрочен конгрес. Струва ми се, че около отбелязването на годишнината на партията на връх Бузлуджа това е добър момент конгресът да избере временно ръководство. Естествено, че сега не може да провеждаме преки избори за председател, но и това ще дойде. А това временно ръководство да преведе партията през този нов, най-вероятно изборен период, след което да си организираме процедурата за избор на нов председател, на която се надявам да се явят хора с различни аспекти", каза Зарков.

Той заяви, че не би приел пост в евентуален служебен кабинет.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
намръщенЪ

намръщенЪ

26.06.2022 | 09:28

Не само Нинова, ЦЯЛАТА БеСеПе Е КАТАСТРОФА.

Отговори
0 0
Слава на Нинова

Слава на Нинова

25.06.2022 | 13:57

Единствената положителна личност от вече миналата управляваща соросоядска сган! И тоя няма, в какво да я обвинява, защото не само БСП, а цялата българска политическа класа търпи крах!

Отговори
7 5
Веселинъ ЕГН 7112136860

Веселинъ ЕГН 7112136860

25.06.2022 | 13:33

Другарю Зарков, Корнелия Нинова нито има български произход,нито е комунистка. Корнелия Нинова е сефардска еврейка от испанската инвазия в България и КАПИТАЛИСТКА. Истинско безумие е,че тази лъжкиня се задържа толкова дълго на поста си. А щом се задържа толкова дълго на поста си значи БСП е една еврео-капиталистишеска формация,която се бори против трудещите се у в полза на мафията. Пропуснах да кажа,че днешното БСП е и една турска партия. Жалко е,но имам надежда. Русия отново ще ни освободи от поредното Исмано-фашистко робство . Да живее Руско-Българската Държава!

Отговори
4 6
намръщенЪ

намръщенЪ

26.06.2022 | 09:27

Ако Североизточната империя ти е пример за свобода, пресели се там или в Беларус. АЗ ТАЗИ СЛАВЯНСКА ПОМИЯ НЕ Я И ЩА! АЛЬОША ДА СЕ РАЗКАРА ОТ БУНАРДЖИКА

Отговори
0 0
Диди

Диди

25.06.2022 | 13:15

Круме кака ти Корни напълни всички сметки до пръстване. Така че може да отпадне те и вие от листите. Кака ти и Радев са хора на Решетников.

Отговори
4 3

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?