2374

Крум Зарков иска избори за нов шеф на следствието

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков призова служителите на НСлСда направят избори и да посочат кой да оглави службата в следващите 5 години. Изказването му бе направено минути, след като главният прокурор Иван Гешев и двама от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)  Светлана Бошнакова и Йордан Стоев посочиха за своя номинация досегашния директор на службата Борислав Сарафов. 

"Започнатият миналата седмица ВСС процедура за избор на нов директор ма НСлС. Въпросът е от изключително значение. Току що разбрах, че главният прокурор и двама от членове от прокурорската колегия, са упражнили правото си на номинация, такова право има и министърът на правосъдието. Нашият подход, обаче ще е друг", заяви Зарков. 

"Ценейки високо професионализма на следователите и изпитвайки уважение към институцията Национална следствена служба, искаме да чуем техния глас преди да решим дали да упражним правомощието си за номинация. Изборът е достатъчно важен и не бива да бъде оставян единствено в ръцете на политици и кадровици. Затова призоваваме служителите на НСлС, следователите да намерят необходимия начин за да изразят своето становище за това кой би бил най-подходящ според тях да оглави службата им следващите 5 години", категоричен бе министърът на правосъдието. 

"България познава доста избори по върховете на съдебната система и често те са спорни, както по процедурата, така и по крайния резултат. Когато са били безспорни, винаги е било, защото е била ангажирана самата професионална общност. Затова и нашият призив е в следващите 2 седмици, когато има възможност да се правят такива номинации, следователите също да заявят своето становище по въпроса", призова Крум Зарков. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
питащ

питащ

26.09.2022 | 18:58

А тебе ако те *натисна* с една гьостерица,глист червен?Я марш да лижеш курнела!

Отговори
1 1
Правилно,Зарков!

Правилно,Зарков!

26.09.2022 | 16:10

Натискай ги,така трябва!

Отговори
2 2
Putler

Putler

26.09.2022 | 16:29

Къде да ги натиска,как и с коя ръка?

Отговори
1 1
трол

трол

26.09.2022 | 13:30

наследника на сатрапа от ДС,пикаещ на гробове,да си мълчи и наляга парцалите!

Отговори
1 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?