49

Кой трябва да е шеф на БНТ? Говорят депутатите

„Марица“ анкетира трима депутати от Комисията по медии в парламента за предстоящия избор на шеф на БНТ.

Не виждам ярка личност

Димитър Николов, ГЕРБ

Не виждам ярка личност, очаквах повече. Аз не съм толкова критичен към Кошлуков, отчитам положителното при неговото управление, най-вече като финансово стабилизиране на БНТ. Силата на националната телевизия е в собствените формати, на които трябва да продължи да залага, макар и с нетолкова комерсиален и рейтингов успех. Същото важи и за филмовата програма от некомерсиални, но качествени български и европейски заглавия плюс собствени сериали. Радвам се, че инвестира в такъв проект на Виктор Божинов, доказан български режисьор. Безспорно колорит придава кандидатурата на Сашо Диков, който би раздвижил публицистиката.

Като човек, участвал в управлението на медии, винаги съм казвал, че най-добре е да бъде изваден кандидат отвътре, от кръвоносната система на националната телевизия. Не е задължително бъдещият генерален директор за бъде добър журналист, а да познава икономиката на медиите. И поне веднъж в живота да е вземал решение от свое име и за своя сметка. Публичният ресурс трябва да се управлява отговорно, точно като частните инвестиции.

Нашият кандидат се отказа, нека чуя останалите

Ива Митева, ИТН

Знаете, че Камен Воденичаров беше нашият кандидат. Той се отказа по лични причини. Така че нито имаме фаворит, нито човек в СЕМ. От интерес ще чуя изслушванията. Дано не се повтори историята с парламента, където нещата отиват на разпад. Свестните ще избягат, а все по-лоши избраници ще влизат в Народното събрание.

Аз съм за Краси Ангелов, но няма никакъв шанс

Александър Симов, БСП„

Ако трябва да изразят лично мнение, аз съм за Краси Ангелов, директор на Радио Кърджали. Много стойностен човек, познавам го отлично покрай мандата си на депутат от Смолян. Но съм напълно наясно, че няма никакви шансове. Ясно е, фаворити са Кошлуков и Петков. Нямам отношения и към двамата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?