71

Костадинов за минималната заплата: Партиите се цакат, хората печелят

В тази ситуация, ако може да се каже, че има нещо хубаво на несигурността и на целия този предизборен качамак, който се забърква пред очите ни, единственото хубаво е, че заради опита отделните политически, популистки фракции в парламента да се кацат една друга, в крайна сметка печелят българските граждани. Това коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание по повод промените в минималната работна заплата, пише 24 часа.

Няма такова нещо като брутна минимална заплата и тези опити да се предотврати вдигането на минималната работна заплата със създаването на нови формулировки в Кодекса са обречени, каза още той.

Според него обаче партийният популизъм отстъпва на законодателните промени в парламента.

Лидерът на "Възраждане" изрази несъгласие с мненията на икономисти, че минималната работна заплата не трябва да се вдига сега.

Те не живеят като 50% от хората със 700 лева на месец. Нали знаете поговорката, че на чужд гръб и 100 тояги са малко. Сега точно в този момент може да се случи нещо, което в едно стабилно управление не би могло, защото то не се страхува от своите избиратели, слуша редиците икономисти и съответно държи ниски доходите на хората, коментира Костадинов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ай, това Максуда

Ай, това Максуда

21.12.2022 | 18:18

Варненският аналог на Шекера, какви политици ражда!

Отговори
4 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?