4020

Костадинов с ултиматум: ПП-ДБ правят кабинет с нас или ГЕРБ и ДПС ще управляват

Водили сме разговори със знакови хора от ПП-ДБ и ще продължим да водим разговори с тях. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след консултациите при президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Според Костадинов има два варианта за правителство, което да изключи ГЕРБ и ДПС или правителство на ГЕРБ и ДПС, които ще изключат тока на политическата система в България.

„Борисов ще е младши партньор на Пеевски. ДПС сепарира отделните региони в България, в които имат пълната власт. Или ПП-ДБ приемат варианта да разсъждават за общ кабинет с консенсусни фигури за България, или подаряват властта на ГЕРБ и ДПС“, подчерта Костадинов.

Той заяви, че премиерът трябва да бъде консенсусна фигура, която да бъде приета от всички партии. Костадинов заяви, че ако третият мандат не бъде при тях, но предлаганото бъдещо правителство изключва ГЕРБ и ДПС, те са готови да разговарят.

Българската държава се намира в агония, защото има два много тежки камъка, които са легнали върху нея и я задушават. Това са ГЕРБ и СДС. Те трябва да бъдат премахнати, ако не искаме България да бъде унищожена“, заяви председателят на „Възраждане“.

Очаквайте подробности.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?