2374

Кирил Петков на четири очи с депутат от ИТН, търсел подкрепа за правителството

Премиерът Кирил Петков е опитал да убеди депутат от "Има такъв народ" (ИТН) да се отцепи от парламентарната група и да подкрепи неговото правителство, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева. Тя посочи и името на депутата, с когото Петков е разговарял - това е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия.

Пред журналисти Симеонов разказа, че поканата за среща е дошла лично от премиера и се е провела снощи.

"Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос и т.н.

Цялостно ми каза, че нещата не може да продължават така. Срещнахме се близо до БНР мисля, не знам коя точно сграда беше, но не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова".

Информацията за разговора на премиера Петков с депутата Симеонов в търсене на подкрепа за актуализацията на бюджета и законодателните предложения на "Продължаваме промяната" предизвика остри реакции в Народното събрание.

Заместник-председателят на парламента Ива Митева посочи:

"Снощи късно му се е обаждал премиерът, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и кабинета и да гласува за бюджета. Чухме премиера още онзи ден да говори за 12 депутати, явно той в момента ги търси. Ако това е моралът, за който той говори, ако това е борбата с корупцията, поздравявам го. Това, което виждам като закон, внесен вчера – показно как закони не се пишат."

По думите на Ива Митева засега няма информация дали са провеждани срещи и разговори с други народни представители от "Има такъв народ". 

Председателят на парламентарната група Тошко Йорданов обаче, твърди, че Петков е говорил с най-малко четирима техни депутати.

Йорданов обвини премиера Кирил Петков, че се е опитал през промените в закона за КПКОНПИ "да направи паралелна прокуратура и да постави начело втори Гешев".

Йорданов разказа как е преминало обсъждането на коалиционния съвет и цитира думи на Кирил Петков.

"Каза… не вярвам на ДАНС, не вярвам на службите, шефовете на ДАНС и на службите не са мои, а са на президента, и на мен ми трябва разследващ орган и паралелна прокуратура. Тогава аз му казах, че е това е много кофти, защото разликата между нас и ГЕРБ ще е никаква."

А депутатът от ГЕРБ Деница Сачева направи коментар:

"Ние смятахме, че омразата към ГЕРБ е това, което споява тази коалиция, а се оказа, че всъщност те се мразят помежду си и то изключително много, така че за нас остава учудването за това как една коалиция, която твърдеше, че има нулева толерантност към корупцията, няколко месеца по-късно се разпадна с взаимни обвинения в корупция".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Продадоха се за долари и сега убиват България

Продадоха се за долари и сега убиват България

13.06.2022 | 01:25

Мръсни продажници

Отговори
1 0
сем

сем

10.06.2022 | 13:26

Освен че си ни вкарал в хаос,господине,но по думите на Турция-в днешен вестник-Антируската политика на България ще докара войната на Балканите!!!!-заглавието е от BLItz.-Така-че престанете да треперите за огромните заплати и бонуси-защото това е единственото, което ви кара да си натискате парцалите там-и бъдете така добри да се махнете и на ваше място да застане някой,който наистина го боли за нас!!!!!

Отговори
6 3
Дръж здраво!

Дръж здраво!

10.06.2022 | 11:29

Само така, Кириле! Не искаме мръсните комунистическо-фашистки, прокремълски МУТРИ отново на власт у нас!!!!!

Отговори
6 12
БЕМОЕМЛИДАТИЕБЕММАКЯТАТЪПИР

БЕМОЕМЛИДАТИЕБЕММАКЯТАТЪПИР

10.06.2022 | 14:20

Ай сиктир! Сръж ме здраво за дръжката.

Отговори
1 2

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?