71

Кирил Петков: България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към ОИСР

Премиерът се срещна с генералния секретар на Организацията
 

България очаква да получи своята Пътна карта за присъединяване към ОИСР, за да започне активно работата по нея. Това заяви министър-председателят Кирил Петков в рамките на срещата си в Делфи с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман.

Премиерът изрази надежда да има позитивен напредък по темата още в рамките на следващите няколко месеца. Петков изтъкна, че България цени високо взетото през януари решение на ОИСР да стартира разговори с нашата страна за присъединяване и специално благодари на Матиас Корман за активната му и последователна позиция в полза на това решение, съобщи NOVA.

Премиерът покани генералния секретар на ОИСР да посети България в най-скоро време и в повече детайли да бъдат обсъдени следващите стъпки, които страната ни предстои да направи по пътя си към членство в организацията. Петков посочи, че задълбочаването на сътрудничеството на България с ОИСР е от съществена полза както за провеждането на редица ключови реформи в нашата страна, така и за укрепването на регионалния и глобалния обхват на самата организация. Министър-председателят посочи, че страната ни споделя ценностите на ОИСР и подкрепя тяхното популяризиране, а в настоящия момент е по-важно от всякога да има общност от страни, обединени от такива споделени ценности.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Шмърка бело

Шмърка бело

09.04.2022 | 14:06

Кирооо, България ще получи пътни карти, пари и уважение след като ви изритаме смешници такива и ГЕРБ начело с Бойко Борисов се завърнат в управлението на държавата

Отговори
3 2
ГАРВАН

ГАРВАН

09.04.2022 | 14:05

А ние чакаме пътната карта на този маицепродавец, дето за шепа гологани спазари вдигането на ветото срещу Македония. Пари за развитие само след одобрение на Македония. А дали няма да ни сменят и знамето? Щото от тия гьотферени всичко може да се очаква.

Отговори
3 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?