49

Каримански се размина с шефския пост в БНБ

Със 59 гласа за, 36 против и 140 въздържали се, НС не избра гуверньор на Българската народна банка. Единственият претендент за поста бе шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН. 

Единственият претендент за поста бе шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН

Първоначално депутатите гласуваха със 58 гласа за, 36 против и 84 въздържали се, след което от ПГ на ГЕРБ поискаха прегласуване, тъй като бившите управляващи не се включиха в първото гласуване. 

Кандидатурата беше подкрепена от ИТН, ДПС и един депутат от ГЕРБ. Отрицателен беше вотът на двама депутати от ПП, трима от ДБ, 18 от БСП и 13 от "Възраждане". Въздържалите се народни представители бяха 65 от ПП, 56 от ГЕРБ, 7 от БСП и 12 от ДБ.

"Голяма част от тези, които не гласуваха за мен, в личен разговор ми казаха, че ме подкрепят и поради политически решения няма да могат да гласуват така, както биха искали да гласуват", заяви Каримански от парламентарната трибуна веднага след гласуването.

В началото на заседанието Тома Биков от ГЕРБ поиска Каримански да бъде заменен от бюджетната комисия с Кирил Ананиев, като условие да не подкрепят кандидата на ИТН. Председателят на НС Никола Минчев отказа да включи такава точка в дневния ред.

 "За нас, ако имате някакви съмнения в господин Каримански, не виждам как "Продължаваме промяната" може да продължи господин Каримански да е шеф на бюджетната комисия, която е може би най-важната комисия", подчерта Тома Биков от трибуната на парламента.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
ITN

ITN

15.04.2022 | 20:26

За пореден път се уверявам ,че ИТН са патериците на ДПС.

Отговори
3 0
:))

:))

15.04.2022 | 17:21

Е няма нищо де. Постът в Световната банка остава вакантен.

Отговори
2 1
Mикко Карна, финландски депутат

Mикко Карна, финландски депутат

15.04.2022 | 13:55

„Всеки ден виждаме как Русия извършва военни престъпления в Украйна. Путин каза, че не се опитва да възстанови Руската империя. Но когато Путин каже, че няма да направи нещо, ние трябва да знаем, че той се опитва да го направи“, казва още депутатът.

Отговори
6 0
Пловдив

Пловдив

15.04.2022 | 13:37

Нови избори! Продължаваме продмяната са вкопчили в постове и пари, че немогат да видят, че лъжите им стават видими за българския народ. Нови избори час по скоро!!!!

Отговори
5 4
С М С

С М С

15.04.2022 | 13:46

Новини от леговището на “кума на Путкин” Несебър: Както е известно, в 14- хилядният Несебър има (два!) клуба на българо-руSSката дружба. Има и един Христо Николов, председател на Управителния съвет на Сдружение “С Русия за вяра, единение и култура – Несебър”, в което членували над 550 души, повечето от които били руснаци. Сдружението съществувало от 2016 г., като първоначалната му идея е била “приобщаване на руската диаспора у нас чрез различни културни чествания”. Интересно сега, след началото на войната в Украйна, каква е “идеята”?! Не е чудно, че при това “разпищолване” на русофилския несебърски “кон”, поощрено от пасивността и липсата на каквато и да било реакция от страна на местната управа, някаква безмозъчна слугиня от ПП “Възраждане” си е позволила да свали украинското знаме от стряхата на местния храм: “Скандал се развихри в църквата в Несебър, след като партийни активисти свалиха украинското знаме, издигнато на входа на храма, приютил бежанци от войната. Отец Петър от храм „Успение Богородично“ сподели, че е сложил знамето на входа, за да покаже съпричастност към бягащите от войната. От пресцентъра на партия „Възраждане“ коментирали: “Единственият флаг, който може да бъде развиван в български институции, официални или не – е българският. Знамената на други държави имат своите места само в консулствата и посолствата на тези държави.” Но архиерейският наместник на бургаското духовенство отец Севастиян каза пред БТВ, че няма забрана за поставяне на на друг флаг на български храм, както и че случилото се и начина, по който се е случило, е грубо погазване на живота на църквата. Според отец Петър знамето може да се махне, когато Русия и Украйна подпишат мирно споразумение.” Защо допускаме продажните влечуги от ПП”Възраждане”, плъзнали като пепелянки по Черноморието ни, да хулиганстват безнаказано и СЕПАРАТИСТКИ, да “дават тон” на общественото мнение и да унижават България пред света, като говорят от името на ВСИЧКИ българи?! Няма ли истински мъже - патриоти у нас, които с един шут да ги вкарат обратно в клозетната дупка, от която са изпълзяли или тяхното патриотично геройство свършва с пиянско участие в “мъжкото” хоро на Богоявление !?

Отговори
5 0
Петя

Петя

15.04.2022 | 12:57

Жалко! Щяхме да имаме наше момче на толкова важен пост.

Отговори
5 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?