1553

Каримански мълчи за БНБ, удари кабинета заради еврото

Любомир Каримански ще обмисли дали отново да се впусне в надпреварата за управител на БНБ. Това обясни депутатът от „Има такъв народ” в студиото на „Събуди се”.

„Чувствам се полезен и в Комисията по бюджет и финанси. Доколкото аз съм информиран, темата за БНБ не е обсъждана. Процедурата може да започне, ако депутат или член на Комисията иска да бъде включена в дневния ред. Не очаквайте това да направя аз”, добави той.

Каримански отправи критика към финансовия министър относно влизането на България в еврозоната. „В коалиционното споразумение много ясно е записано, че ние трябва първо, в рамките на коалицията, да обсъдим възможността за влизането ни в еврозоната и начина, по който това ще се случи. След което да го подложим на широк дебат”, посочи той.

Според него едно от най-важните неща е необходимостта от анализа „разходи-ползи”. „Не виждам такъв - няма. На страницата на Министерския съвет стои планът, който е внесен като проект през 2021 г. В него няма такъв анализ и доста други неща, които са необходими за целия процес на присъединяването. Както и на това какви стъпки ще се предприемат”, добави още депутатът.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?