71

Караджов отвръща на удара: Кирил Петков и ПП следват съветите на Гьобелс ВИДЕО

Бих искал да се обърна към Вас във връзка със сензационната лъжа, която министър-председателят пусна в медиите. Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа, повторена сто пъти, ще стане истина.

Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов на брифинг пред журналисти. Така той отговори задочно на Петков във връзка с обявените от премиера над 2,5 млрд. лева, спрени за незаконни строежи, поискани от МРРБ, по думите на министър-председателят.

"За тяхно съжаление, историята показва, че лъжата винаги си остава лъжа. Колкото пъти обаче и да я повториш, имаш документи, с които да я опровергаеш", посочи той.

"Научих от медиите, че Междуведомствената група, която е създадена с моето име и на министъра на финансите заповед, и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонтите на пътища по стари договори, излезе със скандален доклад, че имало договори за незаконни строежи за 2,5 млрд. лева, които аз и МРРБ сме настоявали да се платят веднага. А добричките бели ангели "Продължаваме лъжата" и Кирил Петков са ни били спрени", коментира министърът в оставка.

 

"Докладът е качен от един час на страницата на МРРБ, в него няма подписи, все още е проект. Разбирайки за тази пресконференция, премиерът и финансовият министър панически изпратиха СМС-и на членовете на групата да ходят да го подписват сега между два и половина и три", посочи той, коментирайки, че са се усетили какъв пропуск са направили.

"Договорите за 2,4 млрд. лева, не са законни строежи по смисъла а Закона за устройството на територията (ЗУТ), не е новина - аз съм го съобщавал многократно тук в министерството пред медиите и в пленарна зала. Точно затова настоявах Народното събрание да се произнесе по тях, защото непродължаването на тези обекти, независимо че са започнали без разрешително за строеж, създаваше онзи риск за републиканската пътна мрежа, мотивите за който са вписани към решението на Народното събрание", уточни Караджов.

Той цитира и доклада: "Единствената възможност за преодоляване на допуснатите несъответствия с изискването на закона е органите на изпълнителната власт да бъдат подпомогнати от Народното събрание по съответната законодателна дейност". По думите му, докладът на Междуведомствената група подкрепя законодателни промени, за да може да бъдат законни тези строежи.

Комисията трябваше да каже и какви суми по кои договори трябва да се платят след като провери изпълнението. "Комисията отказва да се произнесе по въпроса колко трябва да се плати и настоява да се формира друга, нова комисия, която да се занимава с въпроса за остойностяване", заяви още той.

"Лъжа е това, което "Продължаваме лъжата" и Кирил Петков твърди, че съм искал да се плаща по тези договори.

В проекта на решение на НС, което аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично коригира на собствения лаптоп в собствения кабинет на министър-председателя, аз бях предложил и първите 600 млн., които вее платихме през решението на НС, които също да минат през контрол през Комисията през регионалното развитие или в Антикорупционната комисия, да влязат през зала и тогава да ги платим. Кой поиска 656 млн., които платихме, кой ме накара да минат без контрол на Народното събрание? Казва се Кирил Петков", заяви още Караджов и допълни, че се е държал мило и кротко.

Регионалният министър в оставка също така разкри, че все още има разменените файлове между него и Лена Бориславова и има документите, които доказват твърденията му, че не само втората половина от сумата да бъдат контролирани от комисия и зала в НС, а първите 656 млн. да бъдат контролирано. Това беше лично изтрито пред мен от Лена Бориславова", разкри още Караджов, като аргументът бил, че премиерът лично се е срещнал с пътните строители и са поискали незабавно плащане на парите на фирмите.

Караджов коментира, че Асен Василев по времето си на служебен министър на финансите е искал изплащане на 1,3 млрд. лева без никакъв контрол. Той ги обвини в опит за прехвърляне на собствения им грях на него.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Paula Fox

Paula Fox

15.06.2022 | 19:27

Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ cеkс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ->> https://ja.cat/id398062

Отговори
0 2
Любо питен

Любо питен

15.06.2022 | 16:25

На Гроздан как не му е неудобно да застава в един кюп с гьобелсите от иZZраждане?

Отговори
2 6
По любопитен

По любопитен

15.06.2022 | 17:09

На ДеБъ и П*тков как не им беше неудобно да стоят в един кюп с мафията БКП и "мафията" ИТН ?

Отговори
4 2
Бай Тошо

Бай Тошо

15.06.2022 | 15:22

Другари "демократи", радвате ли се на "свободата и демокрацията"?

Отговори
6 7
:))))

:))))

15.06.2022 | 15:39

Другарю антидемократ, вие най-много ще заревете, ако изчезне Свободата и Демокрацията - само гледайте!

Отговори
5 3
Разбра се Новият Беров - 2

Разбра се Новият Беров - 2

15.06.2022 | 15:21

Политическата атака срещу Правителството на България е с толкова ясен Аватар, че само политически слепци (или Пеликани, а може би и двете) могат да се правят, че не забелязват откъде и защо идва!

Отговори
7 5
Иво

Иво

15.06.2022 | 14:57

Бавноразвиващ лъжец. Цялата му глупост не издържа дори пръв поглед. Само дърти комуняги от соца може да се вържат.

Отговори
4 11

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?