46

Какво си казаха на тайна среща премиерът и напусналият ИТН Кирил Симеонов

Имал съм разговор с Кирил Петков и нищо не ми е предлагал, разказа Симеонов

Ще подкрепя правителството при гласуването на вота на недоверие, а при гласуването на актуализацията на бюджета на второ четене ще подкрепя текстовете, с които съм съгласен. Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ по Би Ти Ви Кирил Симеонов, последният отцепил се от „Има такъв народ“ (ИТН) депутат.

„Аз говоря лично за себе си и го декларирам пред цяла България – нито пари са ми предлагани, нито облаги, абсолютно нищо“, заяви още той. „Това, което направих, беше от сърце и чисто по идеологически причини. Аз не съм купен, не съм напазаруван“, допълни Симеонов.

Той се отцепи от ИТН, след като подкрепи поисканата от партията на Слави Трифонов оставка на Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ от поста председател на Народното събрание. След това гласуване на улицата го спрял млад мъж и го попитал през сълзи какво се случва в държавата. После не успял да заспи и емоционално взел решението да се отцепи от ИТН.

„Хората ни пратиха да се борим срещу ГЕРБ, срещу системата. Аз съм ходил на протести през 2020 г., ходил съм да защитавам майките от „Системата ни убива“, ние се борим срещу системата“, изтъкна вече независимият депутат.

"Аз не съм предател. Хората са разочаровани, защото влязохме с обещанието, че ще се борим срещу ГЕРБ. Това, което се случи в четвъртък - се насъбира през времето. Споделял съм с колегите, че не ми е ок, това което се случва с Никола Минчев. Проблемът при нас в групата на ИТН е в комуникацията. Решението за искането на оставката на Минчев дойде от ръководството на партията. Сложих подписа си под това от лоялност. Не гласувах по съвест и затова излязох на трибуната и си признах грешката", обяви още Симеонов. Той заяви, че винаги е бил лоялен, но проблемът е чисто идеологически. Разминаха ни се релсите, натрупа се напрежение и капката преля, каза още той.

Имал съм разговор с Кирил Петков, в който разговор нищо не ми е предлагал, каза ми само, че ще хвърлим държавата в хаос, разказа Симеонов и уточни че срещата била в лаборатория до БНР. Прекарах цял час в стаята на ИТН в НС, за да си поговоря с тях. Уважавам ги тези хора. Поговорихме си. Нищо лошо не ми се е случило вътре, обясни още депутатът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?