1553

Желязков: Кабинетът е пълен с хора без голям партиен опит

Утре при президента ще се върне проучвателният мандат като изпълнен, с предложението за кабинет с хора без голям партиен опит. Това са лица, посочени от проф. Габровски, които споделят евроатлантическите ценности. Знам някои имена от него, други не. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ по Нова тв. Футболните паралели бяха политически финт, за да се даде възможност за елемент на изненада. Всички се литнаха по това, което сочи, че Борисов е силен политически играч. Ходът с проф. Габровски не беше случаен", категоричен е той.

Според него в кандидат-министрите няма да има усещане, че са подставени лица. "Близо 2 години политическите ни опоненти се опитват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да ни обезличат и изолират. Ние спечелихме изборите и ни се полага първия мандат. В момента никой с никого не иска да говори. Ако си представим тази заплетена ситуация като Гордиев възел, искаме чрез проф. Габровски да го разсечем", посочи Желязков.

По думите му кандидат-премиерът не е хрумка, а политическо решение. "Беше ясно, че ще се търси човек, който да лансира ново политическо поведение и послание. Той не е еднолично решение, а взето от ръководството. Предложеният кабинет ще е от партийно необременени лица, ползващи се с висока експертност и обществено доверие. Преди някой да даде гласа си "за" кабинета или "против", трябва да се запознае с хората, а не да гласува, защото не харесва ГЕРБ. Няма да забраним или призовем някой да не подкрепя кабинета", подчерта той.

Относно третия мандат, Желязков обясни, че е ясно, че ще бъде даден след Нова година. "Ако не подкрепят кабинет на проф. Габровски, защото е с мандата на ГЕРБ, значи, че биха го подкрепили с третия мандат, защото е подходящ. Това би ни накарало да подкрепим трети мандат", разкри депутатът

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Депутат на ГЕРБ със статия за Лорер:Лъже гадно като телефонен измамник

Депутат на ГЕРБ със статия за Лорер:Лъже гадно като телефонен измамник

12.12.2022 | 09:55

!!Презира българите! https://demokrat.bg/archives/13755

Отговори
3 0
С други думи казано

С други думи казано

12.12.2022 | 02:34

Кабинета е пълен с гладни мишки. Седнат ли в МС голямо лапане ще пада. Е, и за чекмеджето ще има - нали не си въобразявате, че има безплатен обяд. Това казва човек, организирал костинбродската афера.

Отговори
5 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?