965

ИЗВЪНРЕДНО: Слави напусна коалицията, пада ли правителството? ВИДЕО

Днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция и на тая агония, това е! С тези думи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов разтури управляващата коалиция и постави под въпрос оцеляването на правителството.

Той направи обръщението в извънредно изявление по собствената му телевизия "Седем осми". 

"Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тая коалиция. Само че за разлика от ПП, аз не съм такъв. Така че от днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тая коалиция и на тая агония, това е", категоричен беше той. 

"Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха", обяви лидерът на партията. 

"Изключително лошият бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев...Нито министър-председателят, нито министърът на финансите, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония", заяви Трифонов.

Припомняме, че по-рано през деня министрите на ИТН напуснаха правителственото заседание. По неофициална информация поводът са били разногласия за актуализацията на бюджета. 

"Напускането на министрите на ИТН е повод, а причините, поради, които тази коалиция не работи и ние нямаме място в нея са две: Македония и факта, че в държавата вече няма пари", обясни Трифонов.

По думите му премиерът Кирил Петков "грубо, еднострано и безпардонно нарушава подписаното коалиционно споразумение". "Македония е важна част от нашата история и нашата душа и никой няма право да взима едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича най-общо национално предателство", категоричен беше Трифонов. 

"По отношение на бюджета и парите на държавата, откакто Асен Василев е финансов министър, в държавата хвърчат едни милиарди нагоре-надолу. Не знам как ви звучат на вас тези милиарди. Това са нашите пари, всичките ни пари и никой няма право да експериментира с тях, да ги харчи еднолично. Ако ще не да е завършил Харвард, а да е завършил междугалактическия институт", каза още лидерът на ИТН. 

По думите му никой не знае как се е похарчила най-голямата сума в историята на България.

"1,2 млрд. от държавните дружества се взеха, за да се купи зърно. Обаче зърно няма, а и 1,2 млрд.лв. няма, къде са", запита Трифонов. "Повечето т.нар. мерки, планирани за актуализацията на бюджета само ще увеличат инфлацията и ще обезценят и малкото останали пари на хората. Къде е борбата с мръсните пари, които така щедро щяха да ловят. Щяха да ги хващат и да ги вкарват в държавата. Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Как ви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг над 10 млрд. лв. само за тази година. Кой мисли, че ги плаща тия пари, той ли ще ги плаща или ние и нашите деца. Добре, аз нямам деца, но съм загрижен за всички", каза още Трифонов. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
30 коментара
Славун

Славун

10.06.2022 | 17:11

Взимам едни шест милиарда от бюджета щото така реши суверена

Отговори
1 0
Иво

Иво

10.06.2022 | 16:24

Докато има живи от дъртите комуняги, гласуващи за ГЕРП и БСП, нищо няма да се оправи в тази държава. Хубавото е, че скоро ще изпукат всичките и ще си оправим държавата.

Отговори
2 0
Спокоен

Спокоен

09.06.2022 | 07:26

„Онзи, който от шоуто правеше политика нямаше как да постъпи иначе, освен и от политиката да прави шоу. Само че като шоумен той има определени качества - да обслужва с нецензурен език ниски и низки потребности, подлютявайки ги с даже не конски, а със слонски дози патрЕотарство. Но като политика-мен той демонстрира пълната си несъстоятелност, любителство, профанство и нахалство. Направи престъпни грешки, профука възможни мандати за съставяне на правителство, извърши потресаващи глупости и непрекъснато саботираше управлението. Върхът на политическата му несъстоятелност бе неговия абсурдно смешен и нелепо трагичен кадрови подбор, изпълвал ме със срам за България и с тревога за бъдещето й.“ – коментира Николай Слатински.

Отговори
6 0
Мод

Мод

08.06.2022 | 21:28

Тая селска мумия още ли мърда,и там сценаристите простаци,тошко и компания. Да си гледат кабеларката,достатъчно шоу е и без тях

Отговори
15 4
караДАЙъ

караДАЙъ

08.06.2022 | 20:03

Днес заповядах на ибрикчийчето ми - славчу да изтегли нашите хора от правителството. Като не дават пари на нашите фирми да сЪ оправят сами.

Отговори
16 8
Георги v.

Георги v.

08.06.2022 | 19:05

Щом един човек като Трифонов има такова влияние върху обществото, нещата не са добре и май стария Славейков е прав. А за неговия Гроздан Караджов се знае, че е ковчежника на Иван Костов. Караджов Незнайно откъде е забогатял, замесен в много скандали, първо в СДС, след това депутат от Реформаторски блок, сега министър от ИТН. Преди години шеф на БТК, зам министър при Костов, шеф на фондация "Демокрация" където заформи скандал с парите на Чорни. Няма смисъл да продължавам. И заради този мошеник ще падне правителството.

Отговори
24 2
Бай доганчо

Бай доганчо

08.06.2022 | 18:56

Грешиш моето момче, Славчо, УЙчиндолския цървул не е човек на радев, той е наше момче. Вижте всичките му предложения за правителство - н . василев, пепи плагиата, пацо шнорхела . Недоразумението генчовска , още не встъпила в длъжност назначава за съветници наши хорица- пенсионирани ченгета от дс. Айде холан.

Отговори
27 2
Българин

Българин

08.06.2022 | 18:50

Това не е Слави Трифонов,този е негов двойник. Слави е там където е Титаник.

Отговори
15 2
Българин

Българин

08.06.2022 | 20:02

По-скоро Слави е там, където е "москва". А, колега?

Отговори
14 5
Един

Един

08.06.2022 | 20:55

Бившите чакат с нетърпение да дойдат на бял кон. Дано да сме малко умни да не го позволим.

Отговори
14 2
Име

Име

08.06.2022 | 18:31

Слави и ти излезе "копейкин" !!! Даваш мощно рамо на проруските политици е БГ. То и ти си от тях !!!

Отговори
24 5
Българин

Българин

08.06.2022 | 20:02

А честито, Как' Сийке! Открихте топлата вода!

Отговори
12 2
9 милиардо

9 милиардо

08.06.2022 | 18:07

Време беше, преди да вдигнат ветото на Македония.

Отговори
12 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?