3906

Извънредно от Борисов: Изготвяме коалиционно споразумение до 10 дни ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред журналисти, че от ГЕРБ-СДС изготвят коалиционно споразумение.

"Повече в такива сглобки няма да участваме, в рамките на десетина дни изготвяме едно коалиционно споразумение, то започва от мандата през МС", заяви Борисов.

"По същия начин както предлагат в техния меморандум в другите сфери на обществено политическия живот, ние ще приложим пропорционално с еднакво носене на отговорност, с право на вето, с всичко, което те предлагат и нов преглед на министрите", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Първо започваме темата с министрите, договаряме се с тях, пропорционално с електоралната тежест, изразена чрез депутатите в парламента", каза Борисов.

"Ще предложа на Кирил Петков да започнем с КЗК, защото това му вади очите най-много, регулаторите с по 121 гласа и след това тези с тези по 160 гласа", допълни той.

"Някъде след конгреса на ЕНП в Букурещ ще бъдем готови да седнем с колегите да предоставим управление на държавата в следващите три години", коментира още Борисов.

"Никой не ни е забил датата 6,7,8 март, Денков си дава оставката, щом е решил така, но кога ще влезе точката в дневния ред, до април месец имаме време чак", заяви той.

По отношение на изказването на президента на Франция Макрон за изпращане на войски в Украйна, той заяви: "Ние в момента имаме един кабинет на външните работи".

"Ако погледнете колко народ се извървя в Париж последните седмици, в Украйна, всичко, което касае хората в България мина на заден план от темата външни работи, превърнахме се в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България, какво ще се случва", коментира той.

Борисов коментира и срещата между Денков и Зеленски. "Беше забавно с меча до едно време, когато президентът Зеленски не разбра какъв подарък са му дали, защото човекът очаква военната помощ, която българският парламент гласува, а вместо това получи меч", допълни Борисов. 
 Премиерът Денков: Български войници в Украйна няма да отидат

"Министърът на отбраната Тагарев ни махаше от Версай и ни поздравяваше от там, пак от подобна конференция някаква и естествено когато се заговори от премиера Денков, че ще предостави на парламента да разгледа съответното споразумение, вярно че Зеленски е доста по-опитен човек, каза какво има предвид - съвместно производство на оръжие, обучение и всичко останало и това, което българският парламент реши - трябваше да е вече в Украйна", коментира той.

По думите му тази конфузна ситуация днес е възпалила хората.

Генералният секретар на НАТО изрично е казал, че Алианса няма планове да изпраща войски в Украйна и в ЕС няма решение за изпращане на войски.

"Самоволни, самохвални, желаещи да използват последните дни като кой където свари да пътува, повтарям политиката в България не се прави в полза на хората", коментира още Борисов. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
10 коментара
Ташунко

Ташунко

27.02.2024 | 23:30

Без изненади - Боко Шарлатанина отново мина всички с 200.

Отговори
3 0
Пловдив

Пловдив

27.02.2024 | 22:38

кратуно кратуно

Отговори
5 0
Този защо още не е в затвора

Този защо още не е в затвора

27.02.2024 | 21:34

Сарафов незабано да бъде свален от този пост.

Отговори
4 0
Кака Лара

Кака Лара

27.02.2024 | 20:31

Охаааа ще има лапачка за всички. Хайде всички на държавната софра.

Отговори
5 0
Така ли?

Така ли?

27.02.2024 | 20:30

Избориииии!!!

Отговори
5 0
Гери Йорданова

Гери Йорданова

27.02.2024 | 20:30

Цяла България знае , че Бойко Борисов говори едно , а върши друго ! Беше против сглобката , а сега ще прави коалиция със същите тези хора , срещу които говореше ! Кокалът трудно се изпуска !

Отговори
7 0
Деру

Деру

27.02.2024 | 19:55

Искаме избори!

Отговори
9 7
Терзиев

Терзиев

27.02.2024 | 19:16

Какво очакваш, ще те изиграят,както ти разиграфаш хората и твоите съмишленици,не защитаваш хората,които работят за теб ,а бързо сключваш сделки и ги зарязваш!

Отговори
9 2
Сашо

Сашо

27.02.2024 | 19:55

Верно говориш отърва се от Цветанов,Цецка,после докторката от Смолян,после Цвета Караянчева,Деса.....

Отговори
9 0
Този защо още не е в затвора

Този защо още не е в затвора

27.02.2024 | 21:35

Кога ще бъде свален чадърът Сарафов

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?