71

Изпълнили сме 21 от 22 условия за първото плащане по Плана за възстановяване

Системата ТЕТРА спъва първия транш за 2,6 млрд. лв. от Плана, заяви вицепремиерът Пеканов

 

Едно от условието, за да получим първото плащане по плана за възстановяване е размер на 2,6 млрд. лв., все още не е изпълнено, посочи вицепремиерът Атанас Пеканов в Министерския съвет.

21 от 22 условия по първото плащане от Плана за възстановяване са изпълнени, текат формални процедури по финализиране преди да бъдат пратени в ЕК.

Последният индикатор – проект за модернизация на МВР, т. нар. ТЕТР система, не беше изпълнено от редовното правителство. В последното си заседание, те го възлагат на „Информационно обслужване”, което ЕК счита, че е недопустимо. Вътрешният министър Демерджиев пое ангажимент отново това да се възложи на МВР. 

"Без значение от предисторията, отговорното поведение изисква важните ангажименти, които сме поели пред европейските институции, да бъдат уважавани", заяви вицепремиерът.
 
Целта е да получим парите тази есен, защото са необходими на бюджета. МВР ще работи усърдно обществената поръчка да доведе до избирането на изпълнител, след като сме спазили всичките европейски процедури, уточни още Пеканов.

Вътрешният министър Иван Демерджиев уточни, че проектът е за комуникационна система, която трябва да осигури надеждна и сигурна комуникация в системата в МВР. "Но за нас трябваше да осигури надеждна и сигурна комуникация между системата на МВР и системата на Министерството на отбраната. Така планираната система по техническо естество обаче не отговаря на съвременните характеристики. Това е остаряла технология, която можеше да бъде избегната да бъде включена в Плана за възстановяване". Стана ясно, че редовното правителство на Кирил Петков е върнало проекта в Плана за възстановяване, след като е било отпаднало при последната преработка на плана от втория служебен кабинет на Стефан Янев, поради сложността и техническите несъответствия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Абе глупци мамини

Абе глупци мамини

17.08.2022 | 20:47

Не разбрахте ли, че пари от Европа няма да получите, бе червени шушумиги нагли бузлуджански! Не разбрахте ли, че всички на запад ви знаят и кътните руски зъбки и всичко за жалкото ви метежче! Всичко крадено ще си върнете и пари по планът за възтановяване ще дойдат когато Бойко Борисов и ГЕРБ се върнат в управлението на България!

Отговори
1 0
Този план за УНИЩОЖЕНИЕ

Този план за УНИЩОЖЕНИЕ

17.08.2022 | 15:41

Регламентира БИТА ( обикновените хора ) да плащат цени на тока които и търговците плащата т.е 5-6 пъти по-високи сметки за месец когато това стане в сила . ЧЕСТИТИ 1200-2000 лева на месец ток за зимата!

Отговори
3 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?