49

Иво Атанасов: Петков не ни е предлагал пари или постове

Искаме да се запознаем с програмата, по която ще работи правителството и НС, за да направим своите анализи и всеки от нас отделно да прецени дали ще подкрепи това правителство или не. Това каза пред БНТ независимият депутат Иво Атанасов, който се отцепи от групата на ИТН.

Атанасов иска да знае как ще се работи по план и график във връзка със законодателната дейност на НС, какви задачи и цели има правителството и каква е времевата рамка.

 "Ние сме много различни като хора. С напускането на ИТН всеки един се почувства свободен във взимането на решенията", каза Атанасов. Той е категоричен, че ПП не са предлагали пари на независимите депутати и не са им обещавали постове.

"На нас Кирил Петков не ни е предлагал нищо. Нито парични суми, нито постове. При срещана с него ни запозна с политиката и целта, която има ПП и търсеше съмишленици и ние в много от случаите сме на едно и също мнение. Това, което ни обединяваше в ИТН, беше борбата с престъпния модел на ГЕРБ и придворните на ГЕРБ. Нито ни е обещавал, нито ние сме искали нещо", каза Атанасов.

Заяви за себе си, че няма намерение да иска нещо. И шестимата независими депутати са нямали изисквания за постове.

"В личен план ме интересува да направя анализ за намеренията на тройната коалиция. Но ме интересува и персоналния състав на това правителство. Може да има съвпадения по програмите, но в персоналния състав, ако има лица, в които има съмнение, че няма да свършат определена работа, ще изкажем мнение. По-важни са политиките, но са важни и лицата", каза Атанасов.

Прогнозира, че имената на министрите ще станат ясни, след като ПП съберат подкрепата на 121 депутати.

 В ИТН, по думите му, е било пълно затъмнение. Със Слави Трифонов не са се виждали последната една година. За действията на ръководството са разбирали от социалните мрежи, от новините и колеги депутати.

Обясни, че 6-тимата независими депутати са напуснали ИТН поради несъгласие с политиката, която се е провеждала от ръководството - неспазване на устава на партията, лошо отношение и незачитане мнението на структурите на партията, на депутатите, членове и симпатизанти.

Не сме напуснали партията, за да станем част от друг проект, уточни Атанасов. Каза, че вчера на срещата с ПП са били петима, защото шестият - Кирил Симеонов не е бил в София, но утре той ще се срещне с преговарящите от ПП.

Атанасов прогнозира, че е възможно ПП да звънят на някои депутати, за да ги поканят на преговори, но каза, че самият той не се е обаждал на никого. Не е разговарял и с Елена Гунчева от "Възраждане" и не знае дали ПП имат уговорки с нея.

Не коментира дали Виктория Василева от ИТН ще напусне НС, но я определи като "най-качественият човек в ръководството на партията".

Смята, че засега математиката не е в полза на новия проектокабинет. До петък трябва да стане дали има шанс.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кире

Кире

04.07.2022 | 13:44

Да, а ние ви вЕрваме!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?