1939

Ивайло Мирчев: Трябва да опазим коалицията, не е моментът за нови избори

„Ще трябва да бъде опазена коалицията – и то не само до края на годината. Причината е не просто защото се притесняваме от избори. Но не е моментът за страната да има нови избори, макар да не се притесняваме от тях, както вече показахме.  Поради тази причина това, което зависи от ДБ – ще направим всичко възможно да се държим като зрял партньор. Времената са тежки”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев, коментирайки прогнозата на Тошко Йорданов, че коалицията няма да издържи до края на годината.

По думите му нападките между партньорите не изглеждат добре от страни. „Не всички партньори се държим така. Някои от нас се опитват да се държат зряло. Но това, което се случи  с БНБ е срамно. Важно е кой ще бъде начело на институцията, но има много по-важна тема – инфлацията и скока на цените. Времето, което отделихме в дебати и общественото внимание, за да си говорим за това какъв бил Каримански и защо нямаме обща кандидатура – трябваше да го отделим за това да определим кои са енергийно бедни и как ще подпомогнем хората. Трябва да се държим като държавници и да реагираме на това нещо”, подчерта той, пред nova.bg.

Според него коалиционните партньори трябва да излязат с обща кандидатура за шеф на БНБ. „Върху новата обща кандидатура не трябва да пада и грам съмнение”, категоричен е Мирчев.

Той коментира и ситуацията с парите за пътищата. „Става дума за над милиарда лева, които не са натрупани от сега, а още от времето на управлението на ГЕРБ. Безспорно има свършена работа, част от фирмите са си свършили работата. Това, което ДБ предлага е много важно, но не се прие в Правната комисия. Предложихме да се плати 100 процента от парите за лятно и зимно почистване. Останалата част от парите ги плащаме, но ако фирмите поемат 6-годишна гаранция върху ремонтните дейности”.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Борил

Борил

19.04.2022 | 22:48

Напълно разбираемо ДБ да се страхуват от нови избори. Хем не искат да пускат кокала и властта, хем са наясно, че са вън от следващото народно събрание.

Отговори
0 0
Мина

Мина

18.04.2022 | 21:19

Определено е време за нови избори, защото тая коалиция е пълно фиаско – събрали са се всчики неудачници в БГ, че и вносни докараха

Отговори
1 1
Асен

Асен

18.04.2022 | 19:53

ДБ си най-безполезната партия и имат основания за претеснения.

Отговори
3 1
Тами

Тами

18.04.2022 | 13:28

ДБ-тата вече се чудят какво да кажат само и само да не се стигне до нови избори, защото знаят, че при такива изобщо няма да се доредят до парламента ... Смешници!

Отговори
6 1
Цона

Цона

18.04.2022 | 12:30

Новият Шиши е много красив.

Отговори
5 1
Стоян

Стоян

18.04.2022 | 11:36

Страх тресе Дебето е положението май :)

Отговори
5 3
Четете и разпространявайте!

Четете и разпространявайте!

18.04.2022 | 09:34

Атлантическия съвет на България публикува призив към политиците и управляващите незабавно да помогнат с оръжие на Украйна. Реакцията им е провокирана от вчерашното интервю на бившия украински президент Петро Порошенко, който отново настоя страната му да получи оръжие, за да не се води войната на българска територия. Ето и пълния текст на призива: Изтребители, танкове, противовъздушна отбрана, противотанкови ракети, минохвъргачки, гаубици и бронетранспортьори. Изпразнете пълните складове със съветско оръжие. На Украйна и трябва оръжие сега! Макар и старо, то ще и помогне, защото знаят как да го използват. Тяхното беше същото като нашето. Спрете да лъжете, че на България то и е нужно за отбрана. България отвсякъде граничи със съседи - членове на НАТО, с изключение на Сърбия. Единственият враг на България е Русия. Но тя няма да посмее да ни нападне, докато сме член на НАТО и на територията ни има съюзнически войски. Затова пращайте оръжието веднага! Така както направиха Полша, Чехия, Словакия, Румъния и балтийските държави. Да помогнем на Украйна да победи в тази война, за да не води Русия война на наша територия. Политици, глухи ли сте, слепи ли сте? Или сте се продали на Путин и предадохте Отечеството? Всичко скрито явно ще стане някой ден. И всеки от вас ще получи онова което заслужава. Всеки от вас, днешни политици, ще бъде съден според делата си. От Съда на историята със сигурност. Украинският народ днес брани и България, а вие, български политици, сте най-големия позор за България. Бъдещите поколения няма да ви простят! Без бой предавате България на фашистка роZZия... И стотици бойни машини от съветско време, които са в складовете на Българската армия. Скоро всичките трябва да отидат за скрап. Не само защото са морално остарели, но и защото НИКОГА повече няма да бъдат ремонтирани от фашистка роZZия, както и няма да има резервни части за тях. И в двора на Музея на армията няма място за тях и ще отидат в пещите на стоманодобивния завод в Перник. А на Украйна са нужни сега.

Отговори
4 2
POZDRAV

POZDRAV

18.04.2022 | 19:23

DPM

Отговори
0 2

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?